Suzuki DrBig ei käivitu / mis jupiga on tegu ?
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Suzuki DrBig ei käivitu / mis jupiga on tegu ?
Ei jaga mootorratta ehitusest eriti palju,seega sooviks teada mis asjaga on tegu. Millegipärast on mul tunne et selle jubina rikke tõttu ei saa ma ratast käima. Mutrivõtmega ajasin kogemata mutrid omavahel ühendusse ning siis korra nagu käias starterit ringi...
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
Re: Suzuki DrBig ei käivitu / mis ju
Ilmselt on jutt starteri releest. Las mõni asjatundja vaatab üle, enne kui ratta maha põletad.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Re: Suzuki DrBig ei käivitu / mis jupiga on tegu ?
Mingit relee klõpsu ma kuulen küll kui võtit keeran,aga starter vaikib...
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 693 korda
- Tänatud: 455 korda
Kuskil on kindlasti ka mingi KAITSE!
edu
Kaitsmed olid korras. Aga mis asi see on mida ma olen pildistanud ?
-
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
Pistola kirjutas:Kaitsmed olid korras. Aga mis asi see on mida ma olen pildistanud ?
See on starteri relee. Kui need kaks mutrit omavahel kokku ühendad, peaks starter ringi tõmbama. Kui see relee käivitusnuppu vajutades tõmbab aga kohe ka järgi annab, siis on sul aku lihtsalt tühi või läbi.
Võid mutrivõtmega veel proovida, aga siis korralikult kähku ja kõvasti vastu ning ära peab võtma kiirelt. Muidu "keevitab" otsad ära, nagu su pildilgi näha juba on.
Villem aka Villu aka Madis

-
- Tsikkel: DR BIG 800S
- Tänanud: 1 kord
Proovi kas seisvalt autolt "täkku" anda või siis lae oma aku korralikult ära. Endal DR samuti ainult klõpsinud kui aku tühjema poolne, suur mootor tahab korraliku akut, et hakaks ringi käima. Kui peale laadimist või korraliku akuga katsetamist ikka jama siis võib dekompresiooni solenoidi üle vaadata, äkki ei toimi, kuigi siis peaks starterirelee klõpsu asemel starter poomis häält tegema.
Parimat,
Margus.
tegin lühikese video ka igaksjuhuks. Aku on täiesti tutikas,aga sõidetud sellega pole. Olen vahepeal niisama hoovis käivitanud,ilmselt sellega siis ka aku tühjaks tõmmanud. Viskan laadima siis. Palju akus pinget peaks olema testriga mõõtes?
-
- Tsikkel: honda cbr900rr suzuki gsf600
- Tänatud: 4 korda
Pistola kirjutas:tegin lühikese video ka igaksjuhuks. Aku on täiesti tutikas,aga sõidetud sellega pole. Olen vahepeal niisama hoovis käivitanud,ilmselt sellega siis ka aku tühjaks tõmmanud. Viskan laadima siis. Palju akus pinget peaks olema testriga mõõtes?
Tundub tühi aku olema. Akus võiks olla ikka nii 12,5v.
Laadisin aku täis. Tulemus sama. Mingi relee teeb seal lenksu juures oma klõpsu,aga pildil olev relee ei tee. Starter ringi ei käi.
Kas peaks relee maha kruttima ja kellegi kätte uurida andma,endal oskused ja teadmised täielikukt puuduvad.
Kontrolli kas aku klemmid korralikult kinni, ja kui käivitad lükka seisu jalg sõidu asendisse( seisu jala andur võib väsinud olla).
Homme proovin,ma ei teadnudki et nii vanal masinal selline andur eksisteerib...
-
- Tsikkel: Duke 690, EC 250, V4R APRC
Lihtsamad asjad:
Kas vabakäigu tuli põleb?
Kas sidurilinki hoiad all käivitades?
Kas suretusnupp on õiges asendis?
Küljejala andur segab käivitamist ainult siis, kui käik sees. Selle solenoidi peal/kõrval võib ka olla eraldi kaitse, mille läbi lasid.
Kui kõik see ei aita, siis proovilamp ja vaatad, kus on ja kus ei ole, kui oskad.
Edu!
DR-il peab sidurit all hoidma käivitades, sidurilingi all lüliti, võid proovida seda ka käsitsi liigutada.
Aga video järgi on hääl selline et aku tühi.
-
Kui peale siduri,küljejala ja vabakäigu õigeks seadmist ikka midagi ei juhtu siis ilmselt kõige lihtsam on teadjama inimese juurde viia. Aga kui tahtmist ise mässata siis võid omal vastutusel ka mõningaid asju katsetada. See relee mis seal lenks juures klõpsu teeb on ilmselt dekompresiooni relee, mis kontrollibki küljejala/siduri asendit ning kui kõik õige siis annab voolu peale starteri releele ja dekompresiooni solenoidile. Siduri juurse olevat lülitit saad katsetada kui võtad juhtmed lüliti küljest lahti ja ühendad kokku, nii peaks olema lüliti "õiges" asendis. Küljejala saad välistada kui lihtsalt ühendad selle lüliti pistiku lahti (krt loodan, et mälu ei peta selle kohapealt). Ning lõpuks seda pildil olevat releed saad katsetada kui ühendad selle kollase/musta juhtme lahti ning lased + klemmilt voolu releel olevale klemmile, mis peale lahtiühendamist nähtavale tuli. Siis peaks starter ringi hakkama käima.
Parimat,
Margus.
Sidur all,suretusnupp asendis,vabakäigu tuli põleb.
Eraldi mingit kaitset küll ei leidnud,aga seal samas ligidal on kohe mitu tükki,mis on kõik terved.
Olgu veel mainitud,et käesolev relee on juba varem remonditud mingitmoodi.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1992 korda
- Tänatud: 585 korda
Pistola kirjutas:Sidur all,suretusnupp asendis,vabakäigu tuli põleb.
Eraldi mingit kaitset küll ei leidnud,aga seal samas ligidal on kohe mitu tükki,mis on kõik terved.
Olgu veel mainitud,et käesolev relee on juba varem remonditud mingitmoodi.
Proovi neid klemme omavahel kas või mutrivõtmega kokku lasta,mida sa juba korra kokku lasid.Kas siis starter läheb tööle? Starteri nupuga sa just tekitatki olukorra,kus need klemmid relee sees ühendatakse.Ehk selle relee peale peab tulema mingi väiksema juhtmega vool,kui starteri nuppu vajutad.Kas ka tuleb?
Ma ei tunne küll antud ratast,aga reeglina see nii käib.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Nagu pildilt näha tuleb releesse sisse 2 jämedat juhet ja 2 pistikuga peenemat juhet. Kui need mutrid omavahel ühendusse lasin siis hakkas kohe starterit ketrama,aga käima ei läinud.(kas ma peaks samal ajal käivitusnuppu ja sidurit ka vahele andma?)
Kohe lähen proovin soovitatud nipid järgi veelkord
-
- Toetajaliige
Pistola kirjutas:Nagu pildilt näha tuleb releesse sisse 2 jämedat juhet ja 2 pistikuga peenemat juhet. Kui need mutrid omavahel ühendusse lasin siis hakkas kohe starterit ketrama,aga käima ei läinud.(kas ma peaks samal ajal käivitusnuppu ja sidurit ka vahele andma?)
Kohe lähen proovin soovitatud nipid järgi veelkord
Kui starter ringi käib,siis sealt edasi on kõik korras.Nüüd tee selgeks kas sinna relee peale nendesse väikestesse juhtmetesse vool tuleb,kui starti vajutad.Eeldatavasti üks on mass ja teise peaks vool tulema,eeldan et kollasesse.Kui sinna vool tuleb,aga midagi ei toimu,siis on see relee ise kutu.
ML-Transport AS
-
Kui neid mutreid kokku ühendades mootor ringi käis aga ei käivitunud siis ikkagi äkki mingi jama suretusnupuga. Kui suretusnupp peal siis starter ringi ei käi ja sädepuudub. Testri leidmisel saad üle mõõta. Siin antud ratta elektriskeem ka http://www.bollertante.de/rur/wiring-di ... minary.pdf Kollast/musta juhet mööda peab jh vool peale tulema releele, et starteri ringi tõmbaks.
Parimat,
Margus.
-
- Tsikkel: XJ700X CBR929RR CRF450R CB919
Vaatasin seda skeemi, esimesena kargas pähe siduri lüliti ja "Decomp unit" ja selle toide, vaata kas kaitsmeplokis selle kaitse on terve, on olnud juhus kus taolisel rattal oli sulavkaitse ära värisenud
Lisan veel asjaolu,et tegelikult ratas töötas varem, aga mingi hetk järsku enam starterit taha ei võtnud. Viga andis endast varem ka märku,kui käivitades suhteliselt vaevaliselt "starter voolu kätte sai"
Viimastest arengutest nii palju,et ühendasin selle relee külge tagasi ja kui juhtmed külge said ning proovisin käivitada,siis oli selgelt kuulda ka tolle relee klõpsu(enne lahti ühendamist ei olnud kuulda). Üks klõps kuskilt lenksu juurest ja teise klõpsu tegi kõnealune relee. Aga starterit endiselt vedama ei hakanud... mutrivõtmega ühendades hakkas küll
-
- Toetajaliige
Pistola kirjutas:Lisan veel asjaolu,et tegelikult ratas töötas varem, aga mingi hetk järsku enam starterit taha ei võtnud. Viga andis endast varem ka märku,kui käivitades suhteliselt vaevaliselt "starter voolu kätte sai"
Viimastest arengutest nii palju,et ühendasin selle relee külge tagasi ja kui juhtmed külge said ning proovisin käivitada,siis oli selgelt kuulda ka tolle relee klõpsu(enne lahti ühendamist ei olnud kuulda). Üks klõps kuskilt lenksu juurest ja teise klõpsu tegi kõnealune relee. Aga starterit endiselt vedama ei hakanud... mutrivõtmega ühendades hakkas küll
Siis ilmselt see relee otsalõppenud.Võid proovida ka koputda selle vastu kui starti annad,on juhuseid olnud,kus relee jääb lihtsalt kinni,aga kui klõpsub,siis ilmselt on seal sees kontakt plaat ära põlenud ja selleks ei ühendagi enam.tegelikult peaks ta sul ju käima minema kui süüde sees ja annad sealt otse starterit.
ML-Transport AS
Ilmselt loll küsimus,aga kas need releed on väga margitundlikud või on universaalseid ka? Kas mul on mõtet see jupp käes nt Streetmotosse minna (asub mulle kõige lähemal),äkki saan kohe uue osta.
-
- Toetajaliige
Pistola kirjutas:Ilmselt loll küsimus,aga kas need releed on väga margitundlikud või on universaalseid ka? Kas mul on mõtet see jupp käes nt Streetmotosse minna (asub mulle kõige lähemal),äkki saan kohe uue osta.
Streetmotosse kannatab ka siis minna,kui need asjad on margitundlikud,sest sealt saab ikka ka margipõhiseid osasid.Lihtsalt antud relee võib olla kasutusel ka mitmel erineval mudelil,aga on ikkagi margipõhine.Kui on ainult OEM osana,ka siis saab sealt tellida.Mina olen yamu asju tellinud.
ML-Transport AS
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.