Windows 10 teema
Re: Windows 10 teema
w5l1k9 kirjutas:urmas66 kirjutas:Kas keegi tahab väita,et kõik see ,mis win10-ga kaasneb on siiani olemattu?See,kes nii mõtleb ei tea vist arvutitest küll midagi.Kõike seda vältida saab ainult arvutit internetis kasutamatta ja mobiitelefoni(isegi Nokia 1610 on jälgitav) omamatta.
Keegi ei tunne sinu ja su tegemiste vastu huvi,kui elad seaduste piires.Kui tahad kriminaalset või mida iganes muud keelatud elulaadi viljeleda,siis pead ennast varjama nii tänaval,kui arvutis.Aga see ei ole see teema.See võis nii olla 10+ aasta tagasi aga need ajad on igaveseks läinud. Aga noh, ignoratsus pidi ju õnnistus olema
![]()
urmas66, saada mulle oma e-mail ja sotsmeedia kontode ligipääsud. Ma vaatan veidi ringi. Luban, et sigadusi ei tee. Sul pole ju midagi peita.Siia sobiks üks väga hea lause: "Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say"
Oletame et minult küsiks kontode ligipääsu naabri-Juss. Selline keskmiselt alkoholilembeline mees kes sõidab mootorrattaga ja kes peale lollide "naljade" midagi enamat selle infoga peale ei oska hakata. Loomulikult ma ei annaks talle ligipääsu sest siis tuleks mul veel mitu aega selgitada erinevatele inimestele et ma tegelikult ei ole viimase kuu jooksul ühtegi meili saatnud ega sotsiaalmeediasse ühtegi kommentaari lisanud.
See oleks minu jaoks ebameeldiv.
Samas võime oletada et ligipääsu küsib firma, ilma milleta oleks mu arvuti üsna kasutu ja mille tegevusel on siiski mingisugune leping ja kontroll.
Sellisel juhul ei näeks põhjust oma andmete varjamises. Esiteks ei usu et minu poolt salvestatud info oleks millegi poolest väärtuslikum kui ülejäänud 60 miljoni kasutaja andmed.
Teiseks: olen sama palju "jälgitav" kui pistan juhtme seina või kui astun hommikul voodist välja. Teadupärast olid meil ammu enne arvutit või internetti olemas asutused mis inimesi jälgisid kui seda vajalikuks peeti.
Kolmandaks: Erinevalt naabri-Jussist, ei saaks Bill Gates isegi kõikide minu kontode ligipääsu omades arvatavasti mitte kunagi teada et ma igal neljapäeval tema naist põrutan.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.