Mullitamise hääl kiirendamisel (99' XJ600)
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Mullitamise hääl kiirendamisel (99' XJ600)
Tere!
Väike Poirot lugu teile:
Viimased paar sõitu olen hakanud oma XJ 600 juures kiirendamisel kuulma mullitamise (gurgling) häält. Tühikäigu peal võib pöörded üles ajada ja ei ole mingit mullitamist. Kuna mulle tundus, et mullitamine tuli summutitest, siis kontrollisin üle, ega need ei leki. Käega summutite ümber liikudes aga õhuleket ei leidnud. Pärast viimast sõitu õlitasin keti ning broneerisin aja motohooldusse. Täna hommikul võtsin tsikli välja, et pärast tööd hooldusse sõita, mullitamist enam ei ole. Sõitsin 5 km, ei kordagi. Tundub ebatõenäoline, et mullitas õlitamata kett... Kas hooldusse on mõistlik minna ja öelda, et "enne mullitas, aga enam mitte, uskuge mind" või tühistan hoolduse ja olen rõõmus, et kena penni säästsin?
Re: Mullitamise hääl kiirendamisel (99' XJ600)
[youtube][/youtube]
Aga no ma ei saa aru kuhu see kõik välja jõuab ! Mitu päeva räägitakse motofoorumis ainult kompuutrijuttu ja nüüd hakkas ühel mehel mootorratas mullitama (gurgling) Ebareaalne.
Kusjuures täitsa sarnane hääl:) Aga kuna sümptomid on müstiliselt kadunud, siis jätsin hooldusse mineku ära ja ootan, millal vana jälle kuristama hakkab.
-
- Tsikkel: Mõni Ducati
- Tänatud: 94 korda
- Kontakt:
Antud rattal on originaal summutite püta all otsas auk, kui see umbes siis kondents/pesuvesi hakkab sumpsis mullitamise häält tegema, ennem kui ära aurustub.
Kalapea, ma ise mõtlesin ka, et äkki vihmavesi vms, aga tundus ebatõenäoline, kui ka 100 km sõitude järel see ära ei aurustunud kuivade suvepäevadega. Teine asi on see, et mullitamist tühikäigul rutskat keerates pole, mis justkui samuti välistaks vee. Aga ma uurin seda sellegipoolest, aitäh.
-
- Tsikkel: lenksuga
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 21 korda
Ma ei usu, et see nüüd päris sama teema on, aga kunagi üks 95.a 1.8 ADR mootoriga Audi A4, millega sõitsin, tootis töötades nii palju vett, et kohalt võttes ja keerates loksus summutist vett välja nagu ületäitunud tassist. Konkreetne rida oli järgi. Huvitav, kui palju tsikli mootori töötades vett tekib? Ma ei ole kindel, kas nüüd täielikust aurustumisest tingimata üldse rääkida saab, kui kütuse põlemise üheks saaduseks on enivei pidevalt peale tulev veeaur.
-
- Tsikkel: BMW R45|FT500"Krants"|XT600
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 14 korda
Kuna heli tuli ainult sõidu ajal, siis pean seda siiski õlitamata keti sümptomiks. Endal on määrimata või ka natuke lõtvunud kett igasugu imelikke helisid teinud, seda erinevatel ratastel.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.