Süüdi või mitte?
Re: Süüdi või mitte?
Kisub see jutt siin ikka sellele pikivahele nagu kõik viimased lehed. Nagu juba korduvalt öelnud olen, siis ei vaidlegi tagantotsasõidu kohapealt. Vaidlen just nende tagantotsasõiduni viinud asjaolude kohapealt. Selge on see, et piisavalt pika pikivahe korral (ntks haabersti ringist antud õnnetuspaigani) poleks ma pidanud üldse pidureid kasutama ja oleks olnud veel ruumi peale keerata. Aga kõik, kes vähegi liiklevad teavad, et piisava liiklustiheduse korral on selle pikivahe hoidmisega nii nagu on... kuskil tipptunnis järvevana teel iga autovahel ei teki kunagi seadusemõistes piisavalt ohutut pikivahet. Öösel kell 3 kruiisides kesest Paidet tõenäoliselt ei teki kordagi vajadust pikivahet korrigeerida. See kõik on suhteline. Ma tahaks teada palju politsei selle pikivahe mõõtis. Nagu ma ütlesin, per*ses kinni ma ei sõitnud. Ei hakka mingeid meetreid välja karjuma, sest ma sellest seadusest tulenevast kahes sekundis 100% kindel pole. Sammuti on veidi hägune koge see paugule eelnenud olukord, aga eks ta midagi sellist oli, et liiklusvoog eespool oli aeglustunud ja hakkas hoogu ülesse võtma ja siis toimus see pidurduste jada. Mina omakorda tagant tulles ei reageerinud õigeaegselt kaubiku pidurdusele ja kaotasin sellega oma pidurdusmaast suure osa (kui reageering hilines pool sek siis kuskil 7m ehk?-kindel pole numbrites kuna avariid kipuvad juhijaoks kiiremini toimuma kui pealtnägijate). Tean, et pean seal kõike ja kõikjal jälgima, aga arvestades, et seal pole parimad teeolud siis tuli paraleelselt tegeleda ka nende rööbaste ja nagu autokoolis õpetatult peeglite ja muu jälgimisega ühte aegu, oma rolli mängis ka päikse nurk). Ja kuna piduritulesid süttimas ei näinud (need torkavad igaküljepealt silma), siis see bussi (minu jaoks ootamatu) lähenemine kiilutas veel vbl korraks kinni ja siis sai võidukalt lõpuni proovitud pidurdada.
Aga nagu ma korduvalt rõhunud olen pole asi ainult selles tagant sisseõidus vaid seaduse käistluses nende piduritulede üle. Maci toodud näites laskus süü pooleks. Selline olukord oleks siin minuarvates õiglane. et nii tema kui minu tegemata töö selle avariini viis. Paraku nagu ma aru saan siis sellist lahendust siit välja võluda ei ole üldse lihtne. Kui keegi selgitaks siiski piduritulede liiklusjärelvalve mõtte mulle lahti siis saaks selle teema ammendatud. Kui on 3 tuld, millest (võin siinkohal eksida) mitte ükski ei tohi rivist väljas olla, ja mille ainus eesmärk on vältida tagant otsasõite, siis tundub mulle arulage, et nende mitte töötamine liiklusõnnetuse põhjusena kuidagi rolli ei mängi. Samas kui seda tuvastatakse sul linnapeal liiklusjärelvalvet tehes saadetaske su auto erakorralisele ülevaatusele. Tehke mulle lollile selgeks, miks piduritulede vea puhul erakorraline määratakse?
'
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.