ABS mootorrattal
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1993 korda
- Tänatud: 588 korda
Re: ABS mootorrattal
ABS süsteem ilma pidurdusjõu reguleerimiseta,nagu ta on ilmselt paljudel vanematel tsiklitel ja uutel ratastel-autodel olev, on ikka kaks ise asja.Nendes uuemates süsteemides aitab pidurdusjõudu doseerida ikkagi elekter läbi aju(brake assistant) ja äkkpidurdusel võtab elekter juhtimise juba 100% üle.Ilmselt igaüks kes on uuema autoga äkkpidurduse teinud on seda kogenud,et piduripedaal kaob ise sügavamale(lausa jalalt ära) kuni auto lõpliku peatumiseni.Mul on nüüdseks juba kolmas uuena ostetud selline auto(ja iga uuem on eelmisest parem-efektiivsem) ja esimesel korral pidin püksid täis tegema kui nii juhtus.Pidurdasin lihtsalt veits järsemini(lõin nö jalaga piduri põhja),sest märkasin jalakäijat liiga hilja ja auto tegi sellise pidurduse,et oli 10m enne ülekäigurada seismas.Hea,et kedagi taga polnud.Tavapidurdusel kui see ei rakendu on pidurdamine hoopis teist moodi.Ka talvel libedaga sujuvalt vajutades hakkab ABS kergelt tööle ja käristab suht olematu pidurdusega edasi,kui aga järsult pidurdada(seda oli ka manualis kirjutatud,et nii käituda)sai auto imeväel palju lühema maaga pidama.Need süsteemid on üldjuhul elektrilise piduri võimendusega.
Ehk siis Neeme mainitud uuemate rataste nö kombineeritud süsteemid on ikka suht teisest puust,kui lihtsalt puhas ABS ilma selle muu lisata.
Mitte ,et ma tahaks väita,et see vanem ABS halb on,aga ta ei ole nii efektiivne lihtsalt ja rakendub reaalselt ainult kui ratas hakkab mehhaaniliselt blokeeruma.Ehk,kui see ei ole kombineeritud süsteem,siis mina tsikli puhul ei peaks seda just väga suureks eeliseks,kui on kaks sama marki ratast ja ühel on ABS,kuid teisel pole.
Ma ei tea ,mis aastast seda tsiklitele paigaldama hakati,aga kallimad autod said need süsteemid standardisse nii umbes 2005+- siia sinna.Lihtsamatel hakkasid parema varustusega standardis olema mõned aastad hiljem.Tsiklitele ilmselt veelgi hiljem.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.