Yamaha XS650 Special '79 kohvik
Re: Yamaha XS650 Special '79 kohvik
- Need 4 sümmeetrilist kulumisjälge võivad olla lihtsalt mootori konstruktsioonilise omapära + ülekuumenemise tagajärg. Ma ei ole küll ühtki XS650 kolbi mõõtnud, aga mõnedel 70-ndate alguse Jaapani õhkjahutusega tsiklitel on need 4 kohta kolbidel juba uuena jämedamad. Üheks näiteks on Kawasaki H2 750. Vespade tuunijad on üritanud H2 kolbe kasutada, aga need kipuvad täpselt sama mustriga kinni jooksma.
- Kui õlitus oleks üldkehtivalt puudulik olnud, siis peaks olema kahjustusi rohkem. Ma kahtlustaks siin pigem lahjat segu (kolbide kahjustus) ja valet klapilõtku (väljalaskeklapi kahjustus). Silindrid saab nakkunud alumiiniumist seebikivilahusega puhtaks, kui muidugi kulumise osas veel ära tasub. Õli võtavad XS650 mootorid peamiselt kulunud ja valesti projekteeritud õlirõngaste tõttu. Valesti tähendab siin kontekstis seda, et mootori tootja teeb õlirõngad meelega nii, et need avaldaksid silindriseintele väga väikest survet - õlirõngaste osakaal on silindri üldises kulutamises võrdlemisi suur - seega kestavad nõrkade õlirõngastega silindrite tööpinnad kauem. Ainuke häda, et sellised mootorid hakkavad võrdlemisi kiiresti - kui õlirõngad on natuke kulunud - õli kulutama.
- Klappide reguleerkruvid on originaalis paras ikaldus, nende asemele soovitan osta kuulpeaga (otsas on vastavas pesas laagrikuul, millele tahk sisse lihvitud) reguleerkruvid. Iseenesest sobivad ka miskid Porsche ja Mersu "lampjalgadega" reguleerkruvid, aga siis tuleks nookurit süvistada ja reguleerkruvisid ülemisest otsast lühemaks teha. Esimeste osas peaks olema mul ühe saksmanni kontakt, kes neid valmistab ja müüb. Minu juures saab eelnevalt näha, millega tegu.
- Klapisääretihendid tasub panna Yamaha originaalid või Vitonid, muu aftermarket on saast. Mul peaks üks kmpl Yamu originaale üle olema kui huvi.
- Kui mootor juba nagunii pulkadega läheb, siis 5 käigu overdrive on üks tore feature, mis tasuks soetada.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.