Rumalad küsimused 2
Re: Rumalad küsimused 2
Torch kirjutas:reimps kirjutas:Nii, voolu- ja võimuspetsid - auto genekas ajab võimu taga olevad kõllid vilesse. Toppisin Oomipoest toodud 7-eurise "High Quality Ground Loop Isolator"-i nimelise jubalaka vahele (võimu suubuvate kaablite otsa). Muttigi, signaali see jupstükk küll läbi ei lase, võim vaikne. Signaalikablasid otse ühendades jälle OK, aga vilega. Pean ma selle huinjaa nüüd maki taha ühendama või on tegu lihtsalt Oomipoest saadud praagiga?
Kas võimendi maandust (miinust) paremaks muuta annab ? Otse akult ehk ? Minul kadusid lugude vahetamisel plõksud jms ära kui maandasin ka võimendi kere.
No miinus tuleb võimu 30-sentimeetrise kaabliga otse kerest. Vähemalt viimati autot lammutades oli tagaistuja turvavöö polt küll otse keresse ühendatud, sinna saigi massijuhe ühendatud. Eks ma proovin homme teisest kohast miinust võtta, otse akule ei viitsi tirima hakata, esialgu vähemalt. Pole eelmistel masinatel sellise massilahendusega vilet kätte saanud, ju siis konkreetsel bemmipeldikul on niigi maandusega probleem. Samas sai sel aparaadil mootori-swap ise tehtud, aga mootor töötab nagu peab, ei tahaks uskuda, et mass sitasti on jäänud..
Pluss tuleb kapotialuse kaitsmekarbi plussist, sinna tuleb otse akult jäme plussjuhe.
Võimu mass on muideks sama jäme juhe nagu plussjuhe, aga see peakski mu teada nii ju olema.
EDIT: Ei ole RCA-d plussiga kõrvuti, nii loll ma ka pole Ilusti teiselt poolt kere tõmmatud. Pluss juhipoolt, makisignaal kõrvalistuja poolt. See oli esimene tõde võimujuhtmete vedamise juures, mis omal ajal selgeks sai
EDIT2: Algsele küsimusele pole ikkagi vastust saanud - on see huinjaa, mis Oomipood mulle pähe määris, siis pe*ses või peaksin ma ta otse maki taha ühendama, mitte võimu juurde? Siuke jublakas, netis millegipärast kallim, kui ma ta ostsin: link.