Husaberg Fs 650 04
-
KIBU
- Tsikkel: 701Enduro, FS450, Te250
- Tänanud: 42 korda
- Tänatud: 80 korda
Re: Husaberg Fs 650 04
Jutud vana bergi viletsast käivitumisest on jah legendi mõõtu. Tegelt tuleb ratas lihtsalt korda teha. Minu oma oli veel vanem kui Ainil kuid peale kappremonti ja karpa häälestamist käivitus pea alati esimesest löögist. Vahest on vaja ette lüüa ja vahest tühjaks aga kui kolmanda löögiga ei käivitu on miskit valesti. Korras Husaberg käivitub tegelt väga hästi.
Olen näinud Husat millel kolvirõngad olid tükkidena karteris, kolb nii kulund et oli all risti käind ja hülsile alla otsa prao sisse venitand aga ikkagi käivitus vändast mõistliku arvu löökide peale. Ühel oli nukkvõlli nukk maas aga seda et miskit valesti on oli vaid kuulda. Nii et kui perses peab ratas olema et seda käima peaks vedama?
Autodekompressioonist niipalju et jah Taffi vedru ( tuleb vähe üle modida) ja uuema bergi "jupp".
Pendiksil vaja keskmine laager vahetada/paigaldada( olen näinud 5 erinevat mootorit kus see väga oluline laager puudu oli. Kui seda laagrit sees pole siis kuluvad pendiksi rullid ära ja tugevam vedru ei aita. Tuleb ka uus rull panna. Välimine osa mille sees rull pöörleb enamasti kestab.
Alumises otsas kepsu tapi õlitus on pumbalt survega läbi vända nagu ikka. Uuemal, 2006 a. Alates on teisiti ainult eraldi tüüs karteri seinas kust pritsib kolvi sõrmele kepsule. kepsu tapp peab olema täpselt pressitud et õlitusavad täpselt kohakuti oleks. Muidu vastusurve liig suur ja õli lüüakse kõrvale mitte läbi vända sinna kuhu vaja.
Kokkuvõtvalt vana Husaberg on iseloomuga, tore ratas, tihti vääriti koheldud remonimeeste poolt kellele meeldib teha aga mitte enne uurida mida ja milleks, millel üle maailma palju andunud austajaid ja tänu sellele on netis väga palju adekvaatset infot mis vana voki pidajale on hindamatu väärtusega.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.