2005 ZX6R esimeselt teisele vahetades lõpetab neutraalil → Re: 2005 ZX6R esimeselt teisele vahetades lõpetab neutraali

Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 205 korda
Kontakt:

Re: 2005 ZX6R esimeselt teisele vahetades lõpetab neutraali

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Sander12345 kirjutas:

Üks variant on veel gear dogs and gear dog holes (mis iganes nende eesti keelne nimetus ka ei ole). Need teevadki seda koledat kõrinat ja pidid ära kuluma, kui sidurit ei kasuta. Samas, kui need kulunud, siis reeglina peaks ka teise käiguga kõvasti peale keerates käik neutraali peale välja hüppama, seda aga pole kunagi juhtunud.

Mina seda teooriat väga ei usuks, sest nende "haakumishammaste" kulumise tulemus on see, et käigud hüppavad välja või viskavad kiirendades üle. Sinu mure on aga mingi takistus 1->2 suunal. Arvestades nende kuulikeste tööpõhimõtet (tsentrifugaaljõud), siis loogiliselt peaks muutuma kõrgel pöördel käiguvahetus vabamaks aga pagan seda sinna sisse näeb, mis seal sees toimub nende kuulidega. Ega 100% kindel pole selles aga ma siiski arvan, et midagi sealkandis muret tekitab. Äkki nad on kandilised või jäävad kinni või on keegi nad kunagi varem asendanud käepäraste ja vale mõõduga... Mida iganes, aga mulle tundub, et ei pääse siiski järjekordsest lahtivõtust.

Kui huvi on, siis mul on õppeklassis 2 Kawasaki mootorit (Z750 ja ZX-9R) õppeotstarbel laiali, millel on käigukastid laua peal lahti. Seal saaks võrrelda, millise loksuga hammakad liiguvad ja haagivad. Mudel on küll teine aga käigukasti tööpõhimõte ikka identne.

StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”