Eraparklad ja trahvid

Kasutaja avatar

pacaan
Postitusi: 976
Liitunud: 25 Veebr 2005, 12:15
Tsikkel: ZX12R turbo
Asukoht: Tallinn / Eesti
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Re: Eraparklad ja trahvid

Lugemata postitus Postitas pacaan »

vbla kellegile infoks, olukord:

auto (oli vist europ) mingi tavapärase magalarajooni nö eraparklas (piiramata ning ka sissesõidu mõttes selgelt tähistamata kuna sama asfalteeritud ala kus nö parkla asub on ka edasipool asuvate majade juurde sissesõidu teeks - ühest paljudest nagu neis piirkondades ikka) kuhu ilmselt kuskile mingil momendil oli tekkinud märk parkimiskella kohustusest parkimisel - nt poe külastamisel (max 2h vast siis lubatud tasuta parkimist).

kell autos olemas kuid kuna see kellanõue just näkku ei karjunud kuskilt sissesõidult või konkreetse parkimiskoha juures siis jäi autole kell panemata seekord. poes viibitud aeg oli ca 15-20 min max

tagasitulles lipakas kojamehe vahel "leppetrahviga", summa väike kuid siiski ca kast soodsamapoolse hinnaga õlut väärt. Näiteks.

Olles üldiselt seda meelt, et pisieksimuse puhul ei tuleks alati rahas arveldada ning olles ka eelnevalt informeeritud a) sellise "leppetrahvi" ebaseaduslikkusest ja b) et nende nö parkimisettevõtete nö parklad on suures osas ebaturvalised mudamülkad kuskil valgustamata rajoonis mille kasutamise eest soovivad härrad suhteliselt suurt tasu, ise tegemata mingeidki investeeringuid, et raha küsimise vastu ka mingi reaalse teenuse saaks, nt puhta kingaga autost minema või midagigi..

siis otsustasin selle ühepoolse kokkuleppe trahvi tasumise osas tähelepanuta jätta.

paari nädala pärast saabus sms telefonile, millelt on selle numbriga autot pargitud / makstud kunagi ka varem selle ettevõtte hallatavale haljasalale (vabandust: "parklasse") - sisuga stiilis makste trahv + inkasso firma oobrok jne

helistasin tagasi sinna numbrile (mingi tundmatunimeline inkassofirma) ja palusin siis oma nimele (seda nimetamata) ning oma aadressile (seda nimetamata) saata tähitud kirjaga arve / nõue / trahv toimunud väidetava parkimistingimuste rikkumise osas, märkides et oma kokkuleppe trahve ning - inkassofirma puhul - ka võlanõudeid väljastades peaksid nad ikka teadma kellele nad neid väljastavad.

Siiani ootan nõuet (vast mingi kolmveerand aastat juba).

Ehk siis moraal ja minu ettepanek oleks, et korralikus parklas, korralikult tähistatud ning viisakat teenust sh teekatet, miksmitte ka mingit tänavavalgustust, pakkuvas parklas, olgugi või euro v city või misiganes park - võiks ju ka parkimise eest maksta.
Aga mingi poeketi parkimiskella jura ja pimendatud mudamülka "leppe"trahvid pühiks mina isiklikult, parklast lahkudes, klaasipuhastite abil tuulte poole minema.

8,64 @ 1/4 - Kawasaki ZX12R turbo
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”