Enduro tsiklite dokumendid
Re: Enduro tsiklite dokumendid
... Palju tsikleid saab siiski ostetud ka dokumentidaga, kuigi päris raske on leida paberitega tsikleid mis ilusad, korralikud ja vähe söitnud. Rattaid leiab aga nad kallid ja eestist leiab isegi odavamalt tihti. Kui tsikkel on alla nelja aasta vana ,siis on kohalikul müüjal pointi müüa ilma paberiteta, kuna niipalju kui aru olen saanud ,siis on tal vöimalus ratas mingil pöhjusel arvelt maha kanda ja ta saab ka tagasi enamus maksudest vms. See tähendab automaatselt umbes 1000-1500 eurost hinna võitu. Igaljuhul paljude uute enduro rataste müüjad on nöus müüma ka ilma dokumentideta, aga sellisel juhul läheb samamoodi arve peale varuosad ja nemad kannavad nad registris maha ja seda ratast ei eksisteeri enam . Paljud küsivad kui müüd sellist ratast ,et las vin jääb peale raamile ,et minnakse ja vöetakse uuesti paberid arkist ja kogu lugu ,siis mul siin hea vöimalus vastata , et kui see ratas sellise vin ga on arvelt maha juba vöetud siis sellist vin pole enam olemas ja seda pole kusagil mujal maal arvele vötta ja ei tohigi ja kui ma olen ta juba kord ilma paberiteta ostnud ,siis müüa vötab ka vin koodi maha vöi lööb x vöi 0 vanale vinile peale. Boonus on see ostjale ,kui suudakse müüaga kaubale saada ,et ta varuosadeks ei tömba ja et ühes tükis saab osta , jääb palju lisatööd ära.
Kui olen ostnud ratta koos paberitega , siis on mul kodus vöimalus müüa kuidas tahan kas koos vöi ilma . Kui on klient venemaalt siis raudselt ostetakse ilma paberiteta ja uuema ratta puhul on vöumalus kohe 1000 eurot odavamalt mûüa. On olnud juhuseid kui isegi pärast eestisse toomist ja venemaale edasi müümist jäävad paberid mulle ja ma saan nad algsele
müüale tagasi anda (müüa) , see mis ta nedega teeb ei puutu minusse ja mitte keegi ei keela müüa pabereid , raame vms. Terve e-bay on selliseid tehinguid täis.
Kui eelpool mainiti et paberite ja raamide müümine soodustav ainult kuritegevust , siis siin saan julgelt vastu vaielda. Väga paljud huvilised helistavad ja küsivad pabereid , kuna kodus on krossi tsikkel , mis on odav aga tahaks vahest käia ka teepeal söitmas vöi mönel vöistlusel vms . Numbrite raamile peksmine on täiesti seaduslik möningatel juhtudel,näiteks kui olete ratta ise ehitanud ja soovite seda pärast toiminguid arvele ka saada siis täpselt samamoodi antakse teile ark ukse taga numbrirauad ja peksad sealsamas ukse taga omale vin koodi peale ja see köik on seaduslik . Kui möni arvab et krossikale numbri peale peksmine on suur kuritegu siis tuleb seda otsust austada aga mina isiklikult olen teist meelt ja ei näe siin mingit suurt probleemi krossikate ja endurokate puhul. Keegi pole süüdi ,et eestis pole loodud sportregistrit ja ilmselt ei tule ka.
Isiklikult söidan aasta jooksul nelja erineva rattaga peamiselt ekstreem endurosid ja niisama endurosi , aga neist neljast on mul töesti üks ratas arvel , sest ei jöua neid köiki arvele vötta , kindlustusi, ülevaatusi jne teha , et siis kohe peagi maha müüa. Olen töesti seda meelt ,et ennem keeran numbri teise tsikli külge ,sest kusagil välismaal ekstreem endurodel kus käin ei huvita kedagi mis numbrid, vinid vms ja niisama riiki ka toita ei viitsi. Aga samas ei laida ka maha neid kes arvele vötavad köik ,sest tean et osadele enduro meestele meeldibki vaid kohvikus linnas käia ja mööda kruusa söita .
Veel kasutatakse soome tsiklite tarbeks pabereid ,mis seal on sport registris ja just neil tsiklitel puudub tihti paber mille alusel eestis arvele saaks, aga müüakse neid ikka seal . Mis siis eestlasel üle jääb kui tal soov odavalt ratast osta ja teepeal soov söita ja rahakott uut tsiklit ei lase osta, siis peab ju midagi külge keerama on see siis kuritegu vöi mitte las see jääda igaühe otsustada
Kindlasti kasutatakse ka paberite ostu müüki kuritegelikult aga seda peamiselt ma arvan tänava rataste puhul , aga need väga ei huvita , aga nagu ma eelpool mainisin siis ka neid choppereid , bikesid jm on terved lammutused saksas kus vöid osta nii ja naa kui kaubelda oskad.
Kord oli ostetud tsikkel mul diilerilt koos vin koodiga raamil ja ilusti arve peal tsikkel mitte varuosad ,aga mida polnud polnud pabereid . Kodus läksin arki et uued paberid kuidagi saada kuna vin oli ju olemas , siis üllatuseks tuli välja et tsikkel oli konfiskeeritud mingitelt inimestelt koos varaga ja oli tagaotsitav Sveitsi kindlustuses.Pärast närvesöövaid könesid ametlikule diilerile ja Sveitsi kindlustusele , tuli välja see et kindlustus teda enam tagasi ei taha ja tegemist oli kunagi mingilt jöugult vara äravötmise käigus olnud mootorrattaga. Kuna vin oli, alles ost müük ka ,siis sain ta pärast järelpärimisi ja sveitsi kindlustuse poolt tehtud avaldust arvele ilusti ja lugu löpetatud.
Neid rattaid on Euroopas sadu tuhandeid milledel ühel vöi teisel pöhjusel puuduvad paberid ja mis lihtsalt lähevad imeväikeste asjade pärast lammutusse. Palju on ka soomlaseid, taanlaseid ja muidugi poolakaid keda kohtan koguaeg diilerite uste taga otsimas samasuguseid odavamaid rattaid , pole ka neil vahet kas paberitega vöi ilma
Loodan et nii mönigi sain siin kirjandis oma küsimusele vastuse
Lärm
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.