Rumalad küsimused 2
-
Macintosh
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1101 korda
- Tänatud: 1122 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused 2
kris. kirjutas:Kõik voolud mis on suuremad kui 500mA (750mA) kvalifitseeruvad n.ö. kiirlaadimiseks ning telefon peab saama kinnituse, et laadimispesasse ühendatud kaablist võib ilma seda läbi kärsatamata niipalju voolu tarbida. Ühtset standardit paraku ei ole ning erinevate tootjate telefonid "nuusutavad" laadijat veidi erinevalt. Kui juhtmel oodatud "lõhna" küljes ei ole siis laetakse igaks juhuks aeglasel rezhiimil.
Lisaks on müügil suur hulk piraatlaadijaid (originaali välised koopiad), mis kunagi üle 750mA välja ei anna.
Lollikindel variant on kasutada sama tootja laadijat ja telefoni.Piipz kirjutas:Miks osad USB laadijad mu telefone kordi aeglasemalt laevad, olgugi, et on 1A - 1.5A, üks tööl olev laadija isegi 2.1A. (aga ikka aeglane).
Millised laadijad kvalifitseeruvad kiirlaadijateks ja millised tavalisteks, kuidas ma poes sellest aru saan?
Mingi LG Telefoni 1.2A laadija on aeglane, samas üks vana Nokia oma, 1A, laeb oluliselt kiiremini.
Tahaks lihtsalt uut osta aga ei taha "aeglast" laadijat.
Seadme korpusele kirjutatud number ja tegelikkus ei tarvitse kokku minna. Telefon võtab üldjuhul just niipalju, kui laadijast kätte saab. Päris kiirlaadijad (Qualcomm Quick Charge 2.0) on eraldi teema ja sellekohased seadadmed on eraldi tähistatud ja reklaamitud. Tavaline telefon sellega kiiremini laadima ei hakka. Spetsiaalse kiirlaadimise toeta telefoni jaoks on kiirlaadija igasugune seade, mis väljastab enam, kui 1500mA. Samas on nähtud ka seadmeid, mis alla 2.1A laadima ei taha hakata.
Olulist tähtsust omab ühendava juhtme kvaliteet. Kui tahad oma seadmeid kontrollida, siis võta testimiseks üks konkreetne laadimisjuhe ja installi telefoni app nimega Ampere. See näitab tegelikku laadimist. Mina olen erinevaid juhtmeid testides avastanud sama telefoniga laadimisvoolu mitmekordse erinevuse (180mA - 780mA). Samas teine telefon võtab sõltumata juhtmest samast laadijast 1460mA. Kui soovid koju võimekat laadijat, mille taha ühendada kuni 5 seadet, siis soovitan Orico tooteid, seade annab garanteeritult igast pordist välja 2.4A ja on korralikult ehitatud ja näeb viisakas välja. http://goo.gl/7mTRn4.