Ninja 300, CBR 500 jne - esimene ratas naisele
Re: Ninja 300, CBR 500 jne - esimene ratas naisele
no ratta laius nüüd jalgade maha ulatumist küll siiski oluliselt mõjutada ei saa, ega sadul otse mootori kohal ei asu. sadula laius jah, minimaalselt...aga kui erineva laiusega sadulaid sa näinud oled (tänavaratastel)?
JAWAmees, madalduslingist on ammu räägitud...kui mu posti just ära ei kustutatud
see jutt, et jalga maha panna ohutum ja kui esiratta all pudi siis päästab...vabandan ette ära, aga lubage naerda palun, aitäh! esiteks, isegi minusugune ei pane jalga või jalgu maha kui hoo pealt esiratas alt ära libisema hakkab. ma ei tea mis filme te mehed vaadanud olete aga no tule taevas appi. kui TAGUMINE libisema hakkab, jah, siis ma tõstan jala jalaraualt maha ning võibolla mingil hetkel korraks ka touchin sellega maapinda, aga siis on ratas juba nurga all, ja minul põlv juba krõnksus. kui ratas nurga all ei ole, no siis ei ole vaja ka seda jalga maha panna. aga naisterahvas, eriti veel tiesti algaja sõitja hakkab jalga maha toetama sellistes situatsioonides??? oleme ikka realistid. ta kas pääseb, ja ei jõua isegi mõtlema hakata millegi peale...või paneb käna ja tahab peale seda tsiklisõidust loobuma hakata. selline on tegelikkus
seega see suurema ohutuse teema on illusioon. "jala maha panemine" üleüldse on refleksliigutus, mis õpitase selgeks pikema sõitmise jooksul ja eelkõige ka ainult siis kui sõidad nii ja sellist tüüpi tsikliga, et seda liigutust ka pidevalt teadlikult harrastad. jutt ei käi siin foori alla jala maha panekust muidugi...
naisterahvale tuleb õpetada selgeks, mismoodi tsikkel sujuvalt nurga alla lasta, mismoodi ja mis asendis jalg vastu toetada ja vajadusel veel, et kuidas end sadulas enne seda kõike persetpidi õigele poole välja nõjatada...sest sadulas ei ole vaja alati istuda punktkeskel nagu loodiga löödud. teha suurt numbrit mingist kõrguste vahest 2cm siiasinna, eriti veel niigi madalate tänavarataste puhul...noh ütleks nii, et see tundub mulli suureks puhumise moodi ja kui inimene seda tsikli kõrgust kardab siis ta võibolla ei ole ikkagi päris valmis selliste masinatega sõitmiseks...kõigest personaalne arvamus muidugi. mis võimu puudutab siis teatavasti saab end vigaseks sõita nii 300se kui 600sega. aga mina isiklikult pole kohanud ega proovinud ühtegi r4 mootoriga ratast, millega oleks olnud hirm sõita, ükskõik kuidas ma siis peale keerasin.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.