Algajale soovitusi varustuse soetamiseks

Kasutaja avatar

AzA
Mode
Postitusi: 1674
Liitunud: 19 Juul 2004, 15:22
Tsikkel: Kawaspa
Asukoht: Pärnu
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Re: Algajale soovitusi varustuse soetamiseks

Lugemata postitus Postitas AzA »

Samuti enda seisukohalt lähtudes:

  1. Arai, Shoei, Schubert, siis veel Suomy, Shark, Scorpion, HJC - Lihtsam on öelda, mis jäta välja - loobu odavast hiina risust kohe. Mida rohkem maksad, seda rohkem saad, kuigi leiab aegajalt ka odavama hinnaga pärle, aga neid otsida on tõsine töö ja vedamine. Mõtle, kas tahad sisemist päikesevisiiri või vahetad põhivisiiri, kas paned mikri, kas oled prillikandja jne.
    Kiivri puhul jälgi, et ta su peakujuga sobiks - ovaalne, ümmargune jms.
    Alusta lugemisest.
    http://www.motosport.com/blog/sportbike ... ying-guide

  2. Ilmselt maitseasi. Rajale ronid siis nahk. Mina näiteks sõidan peamiselt nahktagi, aga riidest pükstega, väga palavaga tavalise jope ja seljakaitsmega.

  3. Yerbaga nõus. Esimesteks jah sellised poolkõrged või kuidas iganes neid kutsuda.
    Lisaks mina ntx sõidan linnas natuke kõrgemate kingadega - Icon Tarmac 2, vaata ise millised nad on. Eeliseks kiire jalga ja ära ning ülihea ventilatsioon, miinuseks asjaolu, et maanteele ja eriti jahedamaga ei roni.

  4. Jällegi Yerbaga nõus. Mina sõidan suvel õhukeste Lindstrandidega, jahedamaga ja õhtuti mingite 25 euriste jebai nahkadega ja päris jahedaga panen alla windstopper aluskindad - selleks on mul number suurem paar neidsamu jebai nahkkindaid.
    Number kolmed.
    http://www.ebay.co.uk/itm/181361880269? ... EBIDX%3AIT
    Ma lihtsalt ei olnud vaimustunud 100 euri kinnaste eest enne maksma, kui tean, mis number ja millised sobivad, värv ka ju oluline :mrgreen:
    No ja jäingi neid odavaid kasutama. Nats mõni õmblus on viltu, aga overall vägevad.

Aga ma soovitan esimese kamplekti staffi võtta kasutatuna ehk TPB-ga nõus, maitse rakendub alles pärast mõnda aega kasutamist. Välja arvatud muidugi kiiver.

Mina riietun kihiliselt, isegi suvel kasutan pikka aluspesu (forcefield base layer) - nii imelik kui see ka poleks on 25+ linnas jahedam kui ilma, arusaamatu, mis süsteem see seal on. Vähe jahedamaga panen lisaks peale windstopper pesu (oxford chillout, aga tahan vahetada ringi, õmblused häirivad), päris +5-ga viskan lisaks alla nahktagile soojendusvesti.
Lisaks pane punkt 5-ks kaelus, või õigemini kaelused. Käed ja jalad hakkavad siis külmetama, kui organism neis verevarustust vähendab ja teeb ta seda siis, kui pea, kael ja keha külmetavad. kael on oluline tuulevarjus ja soojas hoida.
Isiklikult kasutan 4-5 erinevat kaelust. Pidevalt üübertehnoloogilist forcefield-i toru, vähe jahedamaga tavalist buffi seal otsas, jahedaga maanteel panen windstopper kaeluse nina peale, suviti kütan niisama puhvidega ilma tehnoloogiata. Siis on mul veel windstopper puhv, pool on windstopper ja pool puuvillane toru. Seda viimast hakkasin eelmine hooaeg hindama - siuke kõige all in one-im.
Isiklikult mulle kiivrisukad ei meeldi, seda sain aga pärast esimest hooaega teada :bsmile:

Viimati muutis AzA, 08 Mär 2016, 21:01, muudetud 6 korda kokku.
Aga mulle meeldib.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”