E-Meister OÜ (motokaubamaja) maksehäired!
-
- Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
- Tänanud: 162 korda
- Tänatud: 89 korda
Re: E-Meister OÜ (motokaubamaja) maksehäired!
Django kirjutas:Spoiler
tramm66 kirjutas:Oh issand, tuleb kirjutada, et kohati absurdsusesse kalduv reaalsusesse tagasi saaks. Minu viga, oleksin varem kirjutama pidanud aga tõsisõna - lõpetan just praegusel kellaajal eilset tööpäeva, järgmine algab mõne tunni pärast ja nõuab jäägitut pühendumust. Reaalsus on selline, et hetkel on firmal aeg raske aga talve jooksul ei ole see mitte halvenenud, pigem stabiliseerunud või pisut isegi paranenud. Olukorra tagamaadest: eelmise aasta veebruari lõpust algas halvim majandusaasta selle ettevõtte ajaloos - müük kukkus nagu vabalanguses. Motoäri on ilmatundlik selge see, lisaks minu tihe töölt puudumine seoses ringrajameeskonnaga võistlustel käimisega. Mu loomuses on teha asju pühendunult ja kahele asjale korraga mu aju mõelda ei oska. Müük jäi utsitamata ja finantsilistes asjaajamises hakkas esinema apsakaid. Viimase võimaldasid asjaolud - uskuge või mitte aga meie moodne motopood kasutab kiviajast pärit, korraga kolme erinevat kassa-laoprogrammi mis omavahel ei suhtle muudmoodi kui lugematute exelitega mida käsitsi vorpida tuleb edasi-tagasi e-poodide ja laoprogrammide vahet. Lauslollus ja tohutu töötundide raiskamine, jälle üks faktor juures mis aitab hädade tekkimisele kaasa. Niisiis keris aegade halvim müügihooaeg üles paraja puudujäägi, tekkisid makseraskused ehk siis viivitused millega kaasnesid omakorda viivised. Normaalse majandustarkvaraga oleks saanud ennetada ja optimeerida ja planeerida ja midaiganes aga meie võimalused olid näha möödunud kuu asju tagantjärele alles kahe nädala möödudes kui raamatupidamine pildi kokku sai. Samuti ei olnud mul südant katkestada motospordi toetamist sest nende tublide poiste pühendumus läks mulle sügavale hinge. Teisalt oli käega katsutavad Baltic Battle peavõit (oli vist 6000eur) ja väga kopsakas rahanumbris reklaamileping. Võitsimegi aga tordile tuli kirsse nii, et peavõidu rahaga lasti lihtsalt üle ja teisest jäime ka ilma (tõenäoliselt kuna maksuametis olime punased). Kuna firma seisud kiskusid halvaks siis hooaja viimased etapid said finantseeritud mujalt kokkukraabitud rahadest (minu kuupalgad sealhulgas näiteks). Sellega sai motosport mõneks määramata ajaks ka punkti. Kõik edasised pingutused läksid firmasse kuhu laenasid kõik funktsionärid ennast ka püksinööbini paljaks ja oktoobri alguseks sai müügi kontrollimatu vabalanguse pidama ehk siis kogu aastast täitusid müügiplaanid jaanuar, veebruar, oktoober, november, detsember. Ülejäänud kuude müügipuudujääk, suurenenud kulud ja üüratud trahvid ning viivised tõid kaasa ettevõtte ajaloo esimese kahjumiga lõppenud aasta.
Tuli hirmus pikk jutt aga vähe asjalikku infot. Püüan selle asjaliku osa siis lühemalt kirja panna.
Praegu on meie makseraskused siiski makseviivitused. Keegi ei ole millestki ilma jäänud ja kedagi ei ole üle lastud. On kahetsusväärne, et keegi peab oma raha ootama. Probleem on selles, et kogu müük jookseb ühte patta pangaarvele kust sundtäitmistega ära võetu keerab maksete järjestuse peapeale. Sellega on juba tegeletud ja edaspidi on sellised probleemid välistatud. Juba tekkinud probleemidega lahendamisega tegeleme ja nagu varasemalt mainisin siis neid on siin kahe hooaja vahel lahendatud rohkem kui juurde tekkinud. Ettevõtte üldisest majanduslikust olukorrast - meil on juulini kehtiv ajatusgraafik maksude tasumiseks. Hetkeks oleme sunnitud võtma prioriteediks number üks graafikujärgse ja tegeliku maksuvõla vahelise summa tasumise. Vastasel korral võidakse graafik tühistada ja see on ka ettevõttele hetkel suurim oht. Pärast seda seame tagasi prioriteediks number üks tasumata väljamaksed.
Peaaegu võib kanda ka lahendatud probleemide nimekirja meie kiviaegse majandustarkvara ja pimesi finantsjuhtimise - kogu kompott on nüüd kokku tõstetud kaasaegsesse programmi mis on olnud meeletu-meeletu töö alates jõuludest sisuliselt 20/7. Sellel oli kahjuks ka üks totter negatiivne kõrvalmõju - uuele lülitumine võiks õnnestuda ca. nädala pärast, seni töötame "arvelauaga" sest vana süsteem läks nüüd täitsa pekki, e-poed ei saada arveid välja jms. probleemid. Järgmised etapid on tõsta ümber täitmata tellimused, teha hanked (sh. ka tellitud kaubad) ja kui asjad ilusasti jooksma saavad siis asenduvad mõne aja pärast ka e-poed normaalselt toimivatega. Loodan mõistvale suhtumisele, lähen magan oma 4 tundi ja lülitun seejärel tööle mis edasi viib.Kuna mul on alati raskusi olnud BSi lugemisega, siis võtan herr trammi jutult BS filtri maha. Et lugejad aru saaks, mida tegelikult öelda taheti. Vabandan, kui ebatäpsusi sisse on tulnud.
Näpuga ma ka ei näita ja olen täiega B24 poolt.Ma käsisin siin vahetavahel seda lollust vaatamas. Nõme. Saage palun aru, ma teen väga-väga-väga rasket ja tänamatut tööd mis nõuab hävituslenduri kontsentratsioonivõimet. Magada saab vaid neli tundi ööpäevas. Kuna ettevõtte käis tõsiselt alla, siis otsustasin ettevõtte juhtimisest loobuda ja muude asjadega tegeleda. Lootsin, et läheb ise paremaks. No kurat, ei läinud.
Aeg-ajalt käisime panags saldot kiikamas aga ei tahtnud uskunud seal nähtut ning jäime äraootavale seisukohale. Kahe kuu möödudes saime raamatupidamisdokumentidest teada, et raha kohe päriselt pole. s*** lugu. Kordasime seda operatsiooni veelkord. Kahe kuu möödudeses oli tulemus ikka sama. Raha puudumine oli põhjustatud kolmest erinevast tarkvarast ja Excelist.
Kuna kõik käis alla, siis panustasime rinkasõidule lootuses, et võidame 6000€ ja reklaamidiili mis maailma uueks teeb. Kuri saatus oli meie vastu. Diili ei saanud ja auhinda ka mitte. Mõtlesime, et panustame nüüd ka Bingo lotosse aga loobusime. Kui enam ka söögi jaoks raha ei jätkunud, siis loobusime raske südamega üle jõu käivast hobist. Pärast 10 kuud kestnud hävingut ja pohhuismi otsustasime tegutseda.Hetkel on kõik jälle päikeseline, tilluke, 8 kuu pikkune viivitus on küll tasumistega aga muidu läheb kõik lepase reega ülesmäge. Kui muidugi välja arvata ebaoluline fakt, et me ikka veel ei tea, palju meil raha on, millised on laovarud ning kellel ja kui palju me võlgu oleme ning millal ära suudame maksta. Olgem ausad, me ei tea oma finantsseisu kohta täna mitte sittagi. Kõik selgub alles kahe nädala pärast. Ja pärast seda kahe nädala pärast. Vist. Aga muidu läheb elu kogu aja muudkui paremaks. Saage palun aru, et maailmas on kaks kindlast asja: surm ja maksud. Me tegeleme maksudega, see on kõige tähtsam. Kui kõik hästi läheb, siis kunagi pärast maksuametit saate ka teie ka oma osa kätte. Ilmselt augustis või septemberis või oktoobris aga mitte hiljem, kui detsembris. Vist. Meil on tegelikult jube head kavatsused. Ja kuna kõik läheb muudkui ülesmäge, siis kohe, kui e-pood saab jälle arveid välja saata hakkab raha tulema uksest ja aknast.
Muuseas, minu elu on raske nagu galeeriorjal, sest raban puhkepäevadeta ja korraliku uneta ränkrasket tööd ühiskonna hüvanguks. Ma olen märter. Tavaliselt õmblen öösel saapaid ja motoülikondi ning valan kuullaagreid, vahetult enne koitu tõstan Exelis ühest tabelist numbreid teise, sest sel viisil tekib meile pärisel raha juurde. Täna öösel ei saanudki magada, sest tegin kogu öö tööd ja pidin siin veel foorumisse ka kirjutama aga nüüd kohe lähen magan natuke. Seejärel lähen teen oma tähtsat tööd.
jäta saapad rahule
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.