Harige mind: kerged enduurorattad
-
renx
- Tsikkel: Ühe pütane porgand
- Tänanud: 35 korda
- Tänatud: 26 korda
Re: Harige mind: kerged enduurorattad
Siis miks selline kaalukriteerium? :S
Tunne oma kodumaad jaoks ongi ideaalne poolmammut/Dual sport ju?
"Vaatan selliseid, mida jaksab metsa vahel paar korda järjest üksinda püsti ajada." - nagu esimeses postis ütlesid.. pole mitte mingit raskust üle 200kg tsiklit püsti tõsta, kui on raske siis tõstad vale tehnikaga. Mulle jääb mulje, et kardad raskemat masinat võtta kuna äkki läheb kummuli ja ei saa metsateel püsti?
Kui vaatad vanemaid masinaid siis oleksi vanad dual sport XT600/XT660, KLR650, DR650, NX650(peaks jääma kõik vist sinna 175kg kanti) jms täpselt ideaalsed selliseks sõitmiseks. Need masinad ongi loodud selleks, et saad sõita asfalti ning siis keerad metsateedele, tunnevad ennast väga hästi kruusateedel ning saab rahulikus tempos ka raskemal maastikul sõidetud. Maastikul sõidus on probleem lihtsalt rehvis ning muidugi ei kannata lasta 120kg endurode kiirusel kuna raskus+amordid teisest klassist.
Põhimõtteliselt sul vaja tavalist dual sport masinat...
Vanad japsid on üldiselt kõik pommikindlad kui pole ära retsitud. Remontida pole üle mõistuse kallis ja varuosad üldiselt igalpool saadaval. Kolb koos rõngastega jääb mingi 150-200 kanti. KTM LC4 on tuntud vibratsiooni poolest.
Üleüldse sõltub rahakoti paksusest. Mida rohkem soovid kulutada, seda uuema saad. Kui umbes 3k kanti soovid kulutada siis minu silmis oleks XT660R paras valik. Neil väga väikesed läbisõidud(vahest leiad 6000km-20000km) ja aastast 2005+. Midagi muud selle ajastu omadest silma mulle ei jäänud millel oleks suurem kui 600cc moootor.
Veel on Pegasod seal hinnaklassis kuid nagu Itaalia masinad ikka siis väga pirtsakad elektrisüsteemide poolest(amordikäigud ka väiksemad). Sama mootor mis XT660'l.
Kawasaki KLE välimus mulle ei istunud. Siis on veel BMW 650´d aga ei meeldi see pardinokk ning miskit oli veel nendel tüüpviga mis eemale peletas, kuid pole enam meeles mis asi.
Kõigil on oma vead ja omadused... ise pead proovima ja valima selle mis endale meeldib. Suht samasse patta on need kõik, kuid erinevad mingite nüanside poolest.
Näide millistel teedel sõitsin eelmine detsember 1992 aasta XT600'ga millel oli taga Mitas E07 ning ees mitas E09. Põhimõtteliselt oli kiirus kinni rehvides kuna nendega polnud mitte mingit pidamist, koguaeg uisutas ringi:
Nii et ma ei saa aru miks ajada taga sellist kaalukategooriat kui plaanid sõita kõvema metsapinnase peal ja asfaltil/kruusal . KTM 690 ja Husky 701 on rohkem nö sportlikum dual sport. Ning lisaks 690 hinnad algavad seal 5k kandist ja 701 vist ainult uuena ja ka mingi 9k-10k ehk?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.