Eraparklad ja trahvid


Tarts
Postitusi: 1519
Liitunud: 29 Okt 2003, 20:27
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Re: Eraparklad ja trahvid

Lugemata postitus Postitas Tarts »

yeekim kirjutas:

99% nendest eramaa "telliskividest" ja parkimise keelumärkidest jmt on õigustühised!

Osalt võib Sul õigus olla. Kui tegemist on avaliku liiklusruumiga. Eramaal korraldab aga liikluse maaomanik ja ainsamad nõuded sealjuures on, et liikluskorraldusvahend peab vastama standardile ja korraldus peab tagama ohutuse.
Teisisõnu, kui näiteks rühm inimesi on kinnistu kaasomanikud ja on kinnistule ehitanud korrusmaja ning oma eramaal korraldanud parkimise, siis need liiklusmärgid ei pea olema kuskil ametkonnas registreeritud ning on õiguspärased. Teine on olukord, kui soovitakse korraldada parkimist oma eramaaga näiteks külgneval avalikus liiklusruumis. Siis on koostöö ametiga möödapääsmatu.

Kindlasti ei tasuks aga kuskil märki rikkudes kedagi taraanida ning kaitsta ennast väitega, et see märk on õigustühine. Mul on laual olnud selline asi, kus magala korrusmajade vahelisele teele oli pandud aastaid kirgi kütnud sissesõitu keelav "tellis". Ühel kaunil kevadhommikul laskis naabermaja autojuht märgi alt läbi ja sai seal ninapidi kokku teise maja elanikuga. Kisa oli taevani ja peamine argument, et märk on "registreerimata". Ametist kontrollimisel selgus aga, et märk on "registreeritud" olnud juba viimased kaheksa aastat. Kunagi aastat 10 tagasi toimunud kahe ühistu vahelises kraaklemises selgus tõesti, et märk oli siis omaalgatuslikult paigaldatud. Kuid hiljem oli märk ametiga kokku lepitud ning saanud ametlikuks. Inimesed elasid aga aastaid teineteist müüdiga toites.
Teine asi on see, et LS ei anna kuskil ühtegi viidet sellele, et sõidukijuht ei pea märginõudeid täitma kui tal on märgi "registreerimise" osas kahtlusi.



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”