Eraparklad ja trahvid


Laurih
Postitusi: 57
Liitunud: 01 Apr 2015, 22:43
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 31 korda

Re: Eraparklad ja trahvid

Lugemata postitus Postitas Laurih »

Üks võimalik teemakäsitlus:
Kui soovin parkida kellegi eraomandil, siis loomulikult pean selle eest maksma küsitud summa - kui ei sobi, ei pea parkima.
Kui jätan maksmata (ükskõik mis põhjusel) ning see ilmsiks tuleb, siis peaks ju lihtsalt parkimise eest maksma, mitte kallist trahvi?
Aga selline suhtumine viiks selleni, et kõik pargiks tasuta ja maksaks siis, kui keegi nö. vahele võtab ning ühiskonnas see kokkuvõttes ei toimiks.
Parkimise hinna üle ka raske vaielda --- sellest teemast arusaamiseks peab ise hakkama parklaomanikuks ning eks siis näe, milline hind tundub "normaalne" :)

Loomulikult on erandeid: endal oli selline näide, et laenasin sõbrale oma autot, see läks jahiga merele ja parkis auto 5 päevaks sadama ligidale mingile tühermaale. Tagasi tulles oli seal siis mingi 12 trahvi peal --- lähemal uurimisel selgus, et tühermaal oli ühes otsas mingi Cityparki märk. Asja sisuline külg oli see, et tegemist oli olukorraga, kus ei olnud teadlik ja tahtlik tasuta parkimine.

Siis sai juristist sõbra abiga nendega pikalt vaieldud, kuna sooviks siiski karma puhta hoida: lõpuks jäi ikkagi maksmata ja nad jätsid ka rahule.
Nende põhiline viga oli see, et nad panid 12 trahvi, mõni päev ühe ja mõni päev kolm. Meie küsisime siis seda, et äkki oleks pannud iga päev 30 trahvi, oleks nõue ju suurem? Teiseks muidugi ei olnud kuskilt aru saada, et tegemist on parklaga, liivane väljak lihtsalt.

Vahetevahel õnnestub endalgi trahvi saada --- käsitlen seda siis "koolirahana", maksan kenasti ära, järgmine kord siis meeles kella panna :)



HD FX-1200 '74
HD Breakout '19
BMW R1200GSA '15
KTM 250 EXC-F 6Days '20
Ducati Panigale V4 '18
Ducati Scrambler Italian Independent '15

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”