Krossikas vs enduro

Kasutaja avatar

Steev
Tsikkel: Yamaha FZ8 WR250 GasGas TXT-E

Re: Krossikas vs enduro

Lugemata postitus Postitas Steev »

mx77 kirjutas:
KenL kirjutas:

Lube mul ei ole ja avalike teede peale ka ei kipu, kui siis alles järgmime suvi. Eks algul saab ikka kukutud ja need enduro suunatuled võivad kiirelt ära tulla. Varem olen 9a sõitnud hiina ATVga, seal piid vahetama piduriklotse, õli ja ketti õlitama. Lugesin veel siit foorumist, et krossika peale läheb ikka 100€ kuus ära hooldamiseks. Enduro kohta lugesin, et kord aastas õli vaja vahetada. Eks arvamusi on erinevaid, see 100€ kuus ehmatas ära, kuna käin alles koolis, seega töö on ainult suveti.

Ei lähe sul 100 euri kuus, kuidagi hoolduse peale.
harrastaja sõidab keskmiselt 50-60 tundi aastas, see tähendab üks kolvivahetus aastas, iga teine aasta vahetad kepsu laagri ja raamlaagrid vajadusel.
Õlivahetus iga 5 tundi, see maksab 10 euri. Õlifilter iga teine vahetus juurde, see on veel ca 5 euri.
Kui ketti korralikult hooldad, siis kestab see sul vabalt see 50 tundi ära, kui paned tihenditega keti, siis võid 2-3 hooaega rahulikult lasta.
Sportenduurokal on sisuliselt samad välbad, kui mootoril on piirajad maha võetud.

Ma julgeks väita, et harrastajal, kes alles sõitmisega alustab ei ole esimesed kaks aastat kohe kindlasti vaja kolbi vahetada. Krossimehed ja edasijõudnud suudavad sõita gaasi kahte asendit kasutades, endurorajal läheb ikka väga pikalt aega enne kui lahti keerama julged hakata. Sama on õlivahetusega. Ässad peavad kindlasti õli 5 tunni tagant vahetama, kui sa aga viie tunni jooksul pole kordagi gaasi peale saanud keerata tuleb sul karterist täiesti puhas õli uuesti välja. Seega algajal ja edasijõudnul on selles osas väga suur vahe.
Ise soovitaksin krossikat - hind odavam ja mudel sama raha eest värskem ehk lootuses ka vähe korralikum ja vajab esialgselt väiksemat lisapanust.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”