Dual Sport kiivrid → Re: Dual Sport mootorratta kiivrid
-
- Tsikkel: Beta 390
- Tänanud: 33 korda
- Tänatud: 204 korda
- Kontakt:
Re: Dual Sport mootorratta kiivrid
Ma eeldan, et "Dual Sport" motokiivrid on need noka ja visiiriga kiivrid, milliste valik viimastel aastatel usinalt kasvanud on.
Mul on selliseid olnud päris mitu ja hetkel eelistan sellist tüüpi kiivreid kindlalt klassikalistele, avatava lõuaga või päris krossikiivritele. Ajalises järgnevuses:
Airoh S4
Uvex Enduro
Held 7265 Alcatar
Nexx XD1
Lähemalt siis kahest viimasest, kuna need mudelid on veel kaubanduses müügis:
Held Alcatar, ca 150€, ostsin Motomarketist
Heldi kasutasin ühe hooaja, hooaja lõpus läks peale ühte high-side kruusateel mahakandmisele. Kiivril oli küll vaid paar kriimu ja mingit tugevat lööki kiiver minu arust ei saanud, aga kiivri kest oli visiiriava ülemisest nurgast 2-3cm ulatuses katki. Võimalik, et sisseehitatud päikesevisiir andis siin oma osa.
Plussid:
Disain minu arust üle keskmise
Ventilatsioon oli ka täitsa hea
Nokk varjas piisavalt vastu madalat päikest sõites
Päikesevisiir
Miinused:
Müratase oli üsna kõrge, kõrvatropid olid maanteel alati vajalikud
Hind kajastus ka kvaliteedis, polstrid nagisesid
Visiir moonutas.
Vaikimisi polnud pin-locki, pidin selle ise paigaldama (augud puurima) - seejärel oli udukindlus loomulikult ok.
ABS plastikust koor purunes peale esimest kerget kukkumist - eks sellele võib mitut pidi vaadata, aga eelistan edaspidi siiski teisi kiivrimaterjale.
Kokkuvõtteks: Teist sellist enam ei ostaks, kuigi hinda arvestades polnud paha kiiver.
Nexx XD1, ca 320€, ostsin FC-Motost
Sama kiivrimudelit pakub rebrändituna ka Touratech, 2 korda kallimalt ja ilma päikesevisiirita. Selle eest saab klaasplasti asemel süsinikust kiivri kooriku
Plussid:
Disain - eks see ole esimene asi, mis kiivrit valides silma jääb. Mulle meeldib
Nokale on olemas pikendus ja varjab reaalselt ka päikest, erinevalt mõnest teisest mudelist, kus nokk vaid iluasjaks küljes nagu Airoh S4 ja Shoie Hornet DS (I põlvkond)
Päikesevisiir - meeldib, et pole liiga tume klaas, nii on kontrast väiksem alla spidokale vaadates
Ventilatsioon - kannatab ka metsas sõita, päris krossikiivri tasemel pole, aga parem kui näiteks Uvex Enduro ja Schubertitega ei anna võrreldagi, mis on nagu gaasimask peas
Pin-lock visiir vaikimisi kaasas
Visiiri eemaldamiseks ei pea kruvikeerajat välja otsima, samas on need plastkinnitused suht õrnakesed
Valmidus peakomplekti paigalduseks - valmidus sisseehitatud Nexx-i X-COM (Sena toode) peakomplekti paigalduseks. Sel juhul ei ole mingeid väliseid vidinaid kiivri küljes näha. Lisaks on vahtplastis spets süvendid kõrvaklappidele, mikrile ja juhtmetele. Ma ise paigaldasin siiski Sena S20 komplekti, sest tahtsin sama peakomplekti ka teise kiivriga kasutada. Sellega oli veidi trikitamist, sest X-Comi seadme pesa kaan jääb sellele veidi ette.
Topelt-D kinnitus - pole küll nii mugav kui kiirkinnitus, aga saab iga kord õigesti pingutatud see-eest, turvalisem
Neutraalne:
Müra - pole küll eriti mürarikas ja lühemad otsad maanteel pole ka kõrvatroppideta probleemiks, aga mu teine kiiver Arai RX-7 on siiski vaiksem. Oluliselt vaiksem kui eelnevalt kirjeldatud Held.
Miinused:
Polstrite kinnitus pole kõige õnnestunum. Külgmised polstrid kipuvad teinekord lahti tulema ja samuti kipub kiiver nagisema.
Tundub, et rohkem rõhku on pandud "kellade-vilede" kui kvaliteedi peale.
Kokkuvõtteks
Korralik keskmise hinnaklassi kiiver. Kui peakujuga sobib, siis kindlasti soovitan
Enne Nexx-i ostu käisin Louise poes erinevaid kiivreid pähe proovimas. Kui ca 600€ oleksin olnud valmis kiivri alla panema, siis oleks esimene valik olnud Shoei Hornet ADV (II põlvkond) - väga mugav polstrimaterjal, tummine ja kvaliteetne kiiver. Nokk ulatub piisavalt madalale - minu jaoks kõige tähtsam argument nende Dual Sport kiivrite juures.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.