Saksamaalt uut mootorratast tooma. → Re: Saksast uut ratast tooma.

Kasutaja avatar

KIBU
Postitusi: 970
Liitunud: 04 Veebr 2004, 21:56
Tsikkel: Husqvarna 701, TE300i, FC 450
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 38 korda
Tänatud: 70 korda

Re: Saksast uut ratast tooma.

Lugemata postitus Postitas KIBU »

Lepa kirjutas:
Macintosh kirjutas:
Lepa kirjutas:

Omal sama küsimus, Saksas vormistatava paberimajanduse kohta. Esindusega on asi vast lihtsam, aga mis paberid peavad olema eraisikult ostes?

Lisaks Saksa registreerimistunnistusle (kaks osa, suur ja väike - sul peavad mõlemad olema) on sul vaja ostu-müügi lepingut.

Saksa keelne ostu-müügi leping? On selleks mingi spets vorm neil või piisab käsitsi tehtust ? Või aktsepeerib maanteeamet ka eesti keelset (eeldusel, et sakslane alla on nõus kirjutama)?

Kas sakslane jätab reg. numbri peale või vaja ikka transiidid võtta, kui riigist välja läheb? Ehk siis kas näiteks eraisikult ostes on vaja kohalikust maanteeametist läbi käia?

Tänud!

Saksakeelne müügilepingu plankett sobib ARK ile väga hästi. sakslane ei kirjutavat alla paberile millest ta aru ei saa seega eestikeelne on natuke narr.
http://www.kfz-auskunft.de/formulare/mo ... ertrag.pdf
normaalne inimene vormistab planketid tegelt ikka ise ära mitte ei jäta seda ostja mureks kuigi mõistlik oleks kõik pisiasjad nagu ka müügilepingu planketi olemasolu enne telefonitsi või meili teel kokku leppida.
kui tsikliseljas Eestisse ei sõida vaid paned kaubikusse või kärupeale siis pole vaja saksa arki minna piisab müügilepingust ja teh passi mõlemast poolest eestis arvelesaamiseks. kui tahad rattaga sõitma hakata siis vaja saksa arkist transiitnumber võtta.



5248653

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”