Telk motomatkaks

Kasutaja avatar

KIBU
Tsikkel: 701Enduro, FS450, Te250
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 80 korda

Re: Telk motomatkaks

Lugemata postitus Postitas KIBU »

randel kirjutas:

Minu kogemuse põhjal pole selline telk just parim valik. Esiteks - pakitud telgi suurus. 6kg ja 60x20cm pakk on kaks korda suurem kui tavaline 2 inimese matkatelk. Võtab liiga palju ruumi. Teiseks - nii suur telk on magades külm, sest ruumi on sees liiga palju. Kolmandaks, nii kõrge telk on nagu puri, tugevama tuulega puhub sellise telgi lihtsalt pikali.
Mina valiks väiksemate mõõtmetega tavalise eeskojaga telgi. Kohvrid saab ju vajadusel ka tsiklilt maha võtta ja telki viia. Ise olen võtnud mõnikord eraldi koormakatte kaasa, millest saab vajadusel vihmaga varjualuse teha või maapinnale piknikutekiks laotada. Võtab vähem ruumi ja on universaalsem.

esiteks neid eeltoodud mototelke ei saa ju võrrelda tavalise 2 inimese matkatelgiga. loomulikult on pakk suurem. kuid kui panna sinna kõrvale eeskojaga üle 100cm kõrgusega 3inimese telk mille kabariidid on sarnasemad, saad suht samasse auku paki suuruse.
teiseks ei ole ma kunagi mõistnud seda külma magamise juttu kuna keha ei küta telki üles. kui keha kütab telki siis on ju kehaümber olev soojustus vilets või kuidas? omast kogemusest julgen väita et kui on korralik suure R arvuga madrats ja korralik magamiskott siis on täiesti ükskõik kui suur see telk su ümber on peaasi et tuul peale ei puhuks.
purjepind on tõesti väga suur kuid korralikult trimmituna peaks siiski paigale jääma tavalise tugeva tuulega. ja no kui tõesti maru üle käib siis vaevalt et sellise kogemuse osaliseks mitu korda elus saab. :D
mina kasutan kohvrite sees eraldi sisekotte. asjade telki viimine ei olegi teab mis probleem kuid kujuta ette et pakid asju kodus garaasis siis kas jätad tsikli garaasi ukse ette ja tassid asjad garaasist tsiklipeale või ajad tsikli garaasi ja pakid seal. alati saab hakkama kuid ühtpidi on palju mugavam.
ja kui nüüd koormakate kaasa võtta koos väiksema telgiga siis kas kogu paki suurus on ikka nii väike.
ja universaalne on just see mida ma ei otsi vaid spetsiifilist. universaalsed asjad teevad töö ära aga spets asjad teevad selle hästi ja mugavalt. :bsmile: muidugi tuleb spetsiifilisi asju soetada rohkem erinevate olukordade tarvis, kuid mulle matkakola meeldib. :D

5248653

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”