Õnnetused mootorratastega [2016]

Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Re: Õnnetused mootorratastega [2016]

Lugemata postitus Postitas AzA »

Kõrvuti sõitmine ja möödumine on ju kaks täiesti iseasja või nii. Ei ole? No tegelt ka? :mrgreen:
Mismoodi Villu jalgratastest möödub? Reastub täielikult ära ja möödasõit? Linnas käkerdab 10kmh sabas kuniks saab möödasõidu teha?
See paragrahv kaks on teemast välja, kuigi kumiirid armastavad seda loopida tsiklite puhul ja entusiastlikud ratturid siis kopivad ilmselt mitte väga kaine peaga delfile antud intervjuud edasi :bsmile:
Katsuks meie aga siiski tervet mõistust kasutada.
Me kõik teeme kui mitte igapäev, siis ikka väga tihti möödumismanöövreid, nimelt kui eesliikuv auto sooritab pööret, vasakpöörde puhul lausa paremalt eksju ja täiesti selline asi kohe kirjas seaduses.

§ 52. Möödasõidukeeld
(1) Vastassuunavööndi kaudu ei tohi juht mööda sõita:
3) ristmikul ja ristmiku vahetus läheduses sellele suubuval teel, välja arvatud selline ristmik, kus teistest suundadest lähenevatel juhtidel on tee andmise kohustus;

Sõidan palju tahan mööda ristmikul isegi vastasuuna kaudu, lihtsalt ei tee seda kui mul on teeandmis kohustus - idee on selles, et äkki sõiduk, millest möödun annab lambist teed peateel liikuvale sõidukile - sama point nagu sebraga. Igati mõistlik. Peateel olles see nali aga ei kehti.

Eelnevast SUUURELT ja PUNASEKS - tehes parempööret peateele, tuleb vaadata ka paremale - igal juhul, sealt võib tulla möödasõidul olev apastraat.

Ma ikkagi ei jaga ära, mida see tsiklivend valesti tegi. Antud paragrahv ei puhu üldse pasunasse ja lausa kahekordselt, esiteks ta ei sooritanud üleüldse möödasõitu vastasuuna kaudu ja pealegi oli teistel teeandmiskohustus, kui seal just parema käe reegel ei kehti? Sellegi poolest esimesest punktist piisab täielikult :bsmile:

Margit kirjutas:

Ma usun, et liiklusseadus ei ole nii kahtlast asja ette näinud kus 2 sõidukit on samas reas ja üks möödub teisest.
Möödasõit on jah vastassuna kaudu. Möödumine on siis kui on 2 samasuunalist rida. Aga samas reas möödasõit... Mai tea mis see on... idiootsus? :D

Ei ole päris nii. Möödasõit on ka pärisuunakaudu, kui vahetada rida. Möödasõit on lihtsalt üks paljudest möödumismanöövritest.

Defineerime liiklusseaaduse paragraahv 2-e järgi möödasõidu ja möödumise:
44) möödasõit on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõites. Möödasõiduks ei loeta ümberpõiget ega möödumist;
45) möödumine on ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmine oma sõidurajalt välja sõitmata. Möödumiseks loetakse ka vastusõitvast sõidukist möödumist;

Paragrahv 54.
(5) Pärisuunavööndis ei tohi ees sõitvast sõidukist mööduda käesoleva seaduse § 52 lõike 2 punktides 1 ja 2 nimetatud juhtudel.

Paragrahv 52 (möödasõidukeeld) lõike 2 punktid 1 ja 2.
1) piiratud nähtavusega teelõigul, kui pärisuunavööndi sõidurajad pole tähistatud teekattemärgistega või teekattemärgised pole nähtavad;
2) reguleerimata ülekäigurajal;

Pikk ila kokkuvõtteks - kui mahun siis võin sama sõiduraja piires mööda sõita va. üleval pool olevad juhud - ongi kõik.
Muide isegi siis võid mööduda sama sõidurea piires pöörde poolt, kui eesolev sõiduk vilgutab oma tulekest ja tahab pöörata, aga pole korralikult pöörde äärde ennast sättinud - seda tambitakse autokoolis ikka nõrkemiseni, et jalgrataski ei tohi vahele mahtuda.
Muidugi ei ole üleval pool nimetet tegevus arukas, pigem arutu ... möönan, et vahel olen foori all parempööret ootavast sõidukist paremalt möödunud ja ette seisma jäänud ... põhjusel, et tõbrik pole vasakule piisavalt ruumi jätnud ja ma ei kavatse mingi tola pärast oodata kuni hord pensiokaid üle tee marsib ja ta mul eest ära läeb.
Üks põhjustest, miks ma tsikli ostsin ongi see, et kiiremini linnas edasi saada kui kirstuga.

Aga mulle meeldib.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”