Trahv Läti kiiruskaamerast

Kasutaja avatar

Teema algataja
Raki
Postitusi: 663
Liitunud: 04 Mär 2013, 15:37
Tsikkel: 1200gs LC Rallye, CRF300 Rally
Asukoht: Tartu
Tänanud: 19 korda
Tänatud: 63 korda

Re: Trahv Läti kiiruskaamerast

Lugemata postitus Postitas Raki »

urmas66 kirjutas:
Raki kirjutas:
Spoiler
jkristjan kirjutas:

Tavaliselt selliste teemade juures inimesed ei ole huvitatud, kuidas asjad täpselt juriidiliselt on, tahetakse niisama lahmida igasugu huvitavaid linnalegende ja jutte kuidas kellelgi läks jne.

Aga kui siiski keegi võtab vaevaks või huviks uurida, siis saate teada, et tuvastada tuleb ikka isik ja tegija, mitte sõiduk või selle omanik. Kiiruskaameratega seotud seadusemuudatused annavad võimaluse hoiatustrahve saata ja võimaluse omanikul neid maksta, aga kui omanik ei võta tegu omaks, alustatakse tavaline väärteo menetlus süüdlase välja selgitamiseks.

Kui veel peenemaks minna, siis on veel antud üks võimalus, omanikul on võimalus väita, kes tema sõidukiga liikles ja sellel väidetaval liiklejal omakorda on võimalus see omaks võtta. Kõik need on võimalused tavakorras väärteomenetluse vältimiseks, kuid kui üks või teine osapool neid võimalusi ei kasuta, toimub kõik nii, nagu oleks toimunud ka enne "kiiruskaamerate seadust" (a la 2008 ja varem vms), tuvastada ja tõestada tuleb teo tegija.

Sõiduki omanikku saab näiteks veel trahvida kolmekuulise sõiduki kasutajate andmete säilitamise kohustuse mitte täitmise eest, aga see ei tähenda seda, et temale saab omistada tõestamata tegu, näiteks kiiruse ületamist.

Kas sa konkreetsemalt mingid seadused suudad ka välja tuua. Ma võiks seda proovida küll, et trahvi mitte maksta.

Tõesti viitsid 20€ pärast hakata vaidlema,samas kui tead ,et reaalselt sa olid ise seal ja tõenäoliselt ka kiirust ületasid.Ma ei mõista.Kui jutt oleks mõnest tuhandest saaks veel kuidagi aru,aga .....

See mõni tuhat Poola trahve on alles teel äkki :D See 20 EUR on savi.

Ja see targutamine et olid mees kiirust ületama ole mees maksma võib jääda kus kurat. Näidake mulle 5 tsiklimeest, kes Kosel kiiruse 50 peale lasevad. Hakatakse laskam siis kui TEATAKSE, et sealt mõõdetakse kiirust. Ma ei teadnud, et lätis, leedus, poolas või kus iganes saab tsiklile kiirusekaamerast trahvi teha. Nüüd kus tean, siis võtan hoo nende juures ka maha.



https://ragnarnakus.blogspot.com/

TDM850-->1150GS-->HD Road King-->Honda Transalp 700XL-->BMW 1200GS LC Rallye

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”