Rumalad küsimused 2
-
- Tsikkel: lenksuga
- Tänanud: 19 korda
- Tänatud: 21 korda
Re: Rumalad küsimused 2
urmas66 kirjutas:HID asendus kit on ikkagi selleks tehtud,et ta oleks asendus just sellele halogeen lambile(H1,H7 jne)mille reflektoriga ta koos toimima peaks...
Ei noh, tore kui see nii on. Lihtsalt kõik, mis ma senimaani lugenud olen, väidab vastupidist. Kahtlustan muidugi, et kui XC90 esitules on reflektori sees HID, on see reflektor siiski natuke teise ehitusega kui minu Honda tavalise halogeeni jaoks mõeldud kobakas - viimasel juhul on ilmselt isegi maha keerates vastutulevatel sõidukitel paha. Linnavahel reflektortuledesse pandud xenonitega autosid näeb päris palju - pimestab ju küll.
Audiklubis on vastav teema üsna põhjalikult ära lahatud:
...Üldiselt rusikareegel on see, et reflektoriga tule sisse ära HID kiti pane. Enamus juhtudel läheb valguskiire muster paigast ära, tekivad “hot spotid” ja pimestatakse vastutulijaid. Enamus projektoriga tulesid suudavad enamvähem normaalselt valguse ära jaotada ilma et vastutulijad pimedaks jääksid. Niiet jah, seal põhimõtteliselt on neid võimalik kasutada...
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=60358
Aga noh, ma ei teagi siis, mida teha. Sinu soovitatud kit oleks ilmselt kõige lihtsam ja taskukohasem lahendus, kui tahta teha nii, et endal parem sõita oleks. Aga teised liiklejad... Eks näis. Ma igatahes tänan sind ja teisi vastajaid abivalmiduse eest!