Rumalad küsimused 2
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1097 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused 2
joel kirjutas:Mul on rumal küsimus aliexpressi kasutajatele, kuna endal aliexpressiga varasem kogemus puudub ja aliexpressi enda lehelt saab suhteliselt segaseid selgitusi. Nimelt on üks vidinas juba varsti 2 kuud teel ja tellimuse juures on kirjas, et "your order will be closed in 10 days". Vaiet või tagasinõuet saab algatada, kuni ostja kaitse kehtib ja aliexpressi lehelt leidsin, et "up to 15 days after your order has been completed". Kas selles kontekstis on "closed" ja "completed" sünonüümid või siis kui 10 päeva pärast tellimus suletakse on ka ostja kaitse läbi ja mingit vaiet enam esitada ei saa? Võimalus on ka avaldada soovi ostja kaitse pikendamiseks, mille kohta googeldades jäi silma erinevaid soovitusi ning mõne kohaselt ei tohiks seda mitte mingil juhul teha. Ühesõnaga küsimus on, et kuidas tuleks käituda ja milliseid tähtaegasid silmas pidada, et oleks minimaalne võimalus tünga saada. Suure tõenäosusega on kaup siiski teel ja mõne aja pärast jõuab - aasta lõpus kõik tellivad jõulukingitusi ja asjad tulevadki kole kaua. Hiinlase koorimine eesmärk ei ole ja kaupa olen nõus ootama ning selle eest maksma. Sooviks siiski kindlustada ennast võimaluse vastu, et vidinas ei jõuagi kohale ja raha ka enam tagasi nõuda ei saa.
Mõned asjad jäävadki kadunuks. Mõned tulevad nii kaua, et pärst ise ka imestad, et kuskohalt see ilmus. Mul on ühe vidina rekord seitse kuud.
Kui sa enne closimist pole midagi ette võtnud siis pärast enam midagi vaielda pole. Ma olen paar vaiet alagatanud ja kohe ka raha tagsi saanud. Samuti olen küsinud tähtaja pikendamist. Ühel juhul tellisin pikendamise ja seejärel, kui pakk ikka ei saabunud tegin tagasinõude. 15 lisanduva päeva mõte on, et sa saad oma toote 60-ndal päeval kätte ja seejärel osutub toode defektseks. Nüüd on sul 15 päeva aega seda defektsuse küsimust klaarida.
Kui 60 päevaga pole pakk saabunud, siis nõua raha tagasi või pikenda.