2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.

Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2430
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 335 korda

Re: 2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.

Lugemata postitus Postitas M.T. »

joel kirjutas:
M.T. kirjutas:

Trahv, karistus või kuidas iganes seda nimetada, peaks olema vastavuses sellega kui suur oht või kahju sellega ühiskonnale tekitati.

Sa pole vist trahvi mõttest päriselt aru saanud. Trahvi mõte ei ole ühiskonnale tehtud kahju korvata vaid panna seaduserikkuja oma teo üle järele mõtlema, et seeläbi tema tulevast käitumist seaduskuulekamaks muuta. Arvad, et näiteks +20 km/h eest saadud 150€ trahvi peale vajuvad 500€ ja 5000€ kuusissetulekuga isikud ühtviisi sügavalt mõttesse?

Ja sa lihtsameelselt arvad, et näiteks 10x suurem karistus ehk 1500€ paneb samaväärselt mõttesse? Mõnele tundub hirmus suur summa, aga samas tal jääb ikka 3500€ taskusse ehk teise mehe 7 kuu sissetulek ja elukvaliteedis mingit muudatust küll ei toimu. Seega miks 10x? Ettepanek, et läheme ikka täie peale välja ja kui 500€ mees saab 150€ trahvi ning pere jaoks jääb kätte ainult 350€, siis 5000€ palgaga tüüp peaks 4650€ trahvi saama. Kõik peavad ju võrdsed olema :wack: Äkki saaks aru, et võib olla vaadatakse asja valest vaatenurgast ja mõttesse panekuks peaks olema teised tööriistad.
Ma olen 20 aastasena ridamisi kiiruseületamise eest trahve saanud ja arvestades mu toonast sissetulekut, siis oleks see pidanud ikka mu korralikult mõttesse panema. Lisaks komisjonis käinud jne. Ja tulemus oli ümmargune 0, mul olid pohlad sõna otseses mõttes ja tekitas hoopis trotsi. Sõitsin samamoodi edasi, kuigi toiduraha pidevalt nappis. Tavakiirus maanteel 140, kuna see oli tööauto max ja täielikust pankrotist päästis ainult politseipatrullide vähesus. Tänaseks olen 2x vanem ja ka X-korda targem. Esimest kinnitab pass ja teise osas arvan vähemalt ise nii :mrgreen: Viimatine kokkupuude politseiga arutamaks minu rikkumist oli 4-5 aastat tagasi, vasakpööre keelatud kohas. Trahvisumma oli vist 18€, arvestades toonast sissetulekut kommiraha. Aga samas see protsess, trahvi saamine kui selline ja arutelu patrulliga oli hoopis mõjusam. Kiirusega oli viimatine trahv 9 aastat tagasi. Viimatine kokkupuude kiirus + politsei aga u. 3 aastat tagasi. Pärnu-TLN maantee ja spidol u. 105-110km/h ning vastutulija vilgutas. Lasin hoogu maha ja kõrvuti jõudes märkasin, et tegemist oli politseiga. Selle asemel, et kinni pidada ja trahvida, nad hoopis hoiatasid mind hoo pealt ning see oli palju mõjusam. Edasi sõitsin u. 96km/h spido järgi püsika peal ja enamus aega sõidan ka täna sellise kiirusega maanteel. Ehk siis spido viga arvestades peaaegu sedausega lubatud piires. Mis ma selle pika mulaga öelda tahan on see, et trahv, ükskõik kui suur see on, ei pane lolli ikka järgi mõtlema, vaid võib mõjuda hoopis vastupidiselt. Selleks, et inimene hakkaks oma tegude üle mõtlema ja näeks ette sellega kaasnevaid võimalikke tagajärgi, selleks on midagi muud vaja kui teise rahakotis sobramas käia. Aga mäe otsas istujad sellest aru ei kipu saama ja lihtsameelsed kiidavad takka. Või saavad küll, aga tegemist on teadliku riigikassa täitmisega.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”