Parim mootorrattaaku? → Re: Parim aku?
-
- Tsikkel: KTM 990 Adventure
- Tänanud: 151 korda
- Tänatud: 73 korda
Re: Parim aku?
RasmusL kirjutas:Shorail tsikliakudest parim käivitusvool ja lisaks ülikerge, kuid ilmastikule palju tundlikum kuna tegu liitiumiga. +5° ja alla kisub aku tühjaks seistes. Suur miinus on veel ka hind- ca 200e+ laadija juurde ja tulebki 300e ära.
Mul tsiklil praegu selline peal (oli juba kui ratta tõin):
Viimased 2 hooaega on mõned korrad teinud suht hädist häält, kuigi teele ei ole jäänud ja käima on alati läinud. Va peale pikemat seismist. Siis vajub küll tühjaks, eriti sügisel jahedas. Olen värskelt paigaldatud voltmeetrit vaadanud, praegu soojas garaazis seisab 13V sees ca nädal, siis hakkab vaikselt langema. Muid riistu mul mõõtmiseks ei ole. Kas selle aku puhul on sarnane käitumine normaalne või on ta juba oma paremad päevad ära elanud? Kui eelneva jutu pealt saab üldse selliseid järeldusi teha...
Igatahes, tahaks aku ära vahetada. Kui nüüd Li-aku peale mõelda, siis mis on tema eelised veel peale kerge kaalu? Kas ta kestab kauem, kas laadimisvool on tugevam, kas jaksab kauem käiata (pole õnneks vaja olnud), kas laadimine on kiirem jne.
Ma tean et paljudele küsimustele vastavad numbrid. Aga kui üldiselt happeakut ja Li-akut võrrelda, mis kumma eelised on? Kaal on selge, mis veel?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.