2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Re: 2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.

Lugemata postitus Postitas will111 »

oota aga "Ja mida vaesem oled seda suurema hoolega pead jälgima, et jumala eest kuskil valet sammu ei tee"

milles siis probleem, kui tegelikult peavad ju nagunii kõik 110% seadusekuulekaks hakkama - just SEE ju PEAKS olema selle trahvide muutmise eesmärk kui ümmargust juttu ja lonkavaid põhjendusi uskuda. kui nii siis mis seal vahet, et see vaene maksab palju trahvi (oma sissetulekust)? järelikult vaene ei pea seadust rikkuma...ja kohe eriti ei pea ta seda tegema kui ta teab, et ta on vaene! ideoloogiliselt ju oleme me sellega juba justkui kõrvaldanud ilmatuma suure riskigrupi rikkujaid või mis?! eeldusel muidugi, et trahvide suurused ikkagi tõepoolest neid raskeid rikkumisi ära hoiavad. Noh siis on need keskmised, need inimesed kes teenivad ausalt suhteliselt head palka jne. No eks nemad ole korralikud, nemad üldiselt seadust ei riku aga keerame neil siis trahvid mingi...kahekordseks. No nüüd peaks olema hullult motivatsiooni veel vähem rikkuda eksole. Ja siis jääävad need rikkurid, ettevõtjad ja tegelased. Et nemad paneme siis vangi äkki või? Tea, kas nüüd sai võrdne?

tegelikult ei peaks see, kas ja kui tihti sa midagi rikud, mitte sõltumu sinu sissetulekust või igapäevaelu viletsusest vaid eelkõige ikkagi, et kuivõrd on põhjust rikkuda või põhjust mitte rikkuda võtmata arvesse mingeid pot. karistusi.
ja karistused ei peaks olema mitte ühe puuga, vaid rohkem sõltuma asjaoludest ning iga konkreetse case detailidest. kui võtta kasvõi lihtne kiiruseületamine +20 siis ma arvan, et iga juku saab vast aru, et selle tegelik tõsidus sõltub väga palju kõikvõimalikest muudest asjaoludest ja kaugeltki pole nii, et iga ületaja vääriks samaväärset karistust...ja seda kusjuures täitsa sõltumata, kas ületaja oli nüüd heal või halval elujärjel.

mis puudutab igasuguseid väga madalapalgalisi isikuid ja nende sissetulekuid siis tahaks veel ära mainida, et ka oütamiseta saab väga edukalt teenida eestis raha nii, et see ametliku palgana kuskil arvel ei kajastu. ma usun, et päris palju on eestis inimesi, kes ametlikult saavad madalaimat palka - tegelikult aga saavad kuus kätte vähemalt 2x rohkem. kuigi noh, see peaks ju tegelt olema ka selline teadatundud fakt...aga võibolla mõnel heal järjel tallinnlasel on hakanud juba ära ununema :lol: nii et lõppkokkuvõttes läheb asi päris kirjuks selle sissetuleku põhjal trahvimisega. ja ma miskipärast julgeks ka tuua paralleeli, et kui võrrelda - kes siis ikkagi tegelikult kõige rohkem ja tihemini igasuguseid eeskirju rikuvad siis ju on need paljuski samad isikud, kes erinevatel põhjustel ei näita oma sissetulekuid päris "nii nagu peaks"

muide, raha teenimisega on ka selline väike konks, et tihtipeale need, kes teenivad rohkem - siiski ka panustavad rohkem, loovad rohkem reaalset VÄÄRTUST ühiskonna jaoks, mõtlevad rohkem või kasvõi lihtsalt teevad raskemat/raskemalt tööd. ma võin ju näiteks saada 3 korda suuremat palka kui mingi töll, kes vahib kuskil letis päev läbi lakke ja teeb arvutis paar klikki. aga ma võibolla teen selle 3 korda suurema palga eest ka 3 korda raskemat tööd...ära tahetakse minult aga võtta täpselt identse asja eest mitu korda rohkem. ja kui seda näidet veel natuke laiemaks mõelda siis võib seda võtta ka kui erinevas mahus "vabaduse kaotust". näiteks üks väikse palgata tüüp tegi tööd 80h kuus lakke vahtides ja sai selle eest vähe pappi. ülejäänud aja tegi mida iganes, libistas näiteks õlle. mina tegin reaalselt 200h kuus ja sain oma 3 korda suurema palga...aga nüüd olen selle tõttu justkui jõukas ja väärin suuremat karistust võrreldes eelneva lohhiga. ja milleni see viib, lohh vaatab, et pohhui trahv suht väike, võib rikkuda küll...elu ka nagunii s**t, eriti vahet pole. mina vaatan, et persse, nüüd peab järgmine kuu veel rohkem ületunde tegema...pereelu kannatab, naine annab lahutuse sisse ja varsti lõpetan hoopis samasugune lohhina (crash)

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”