2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.
Re: 2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.
Eks tulevik näitab mis lõpuks sealt välja tuleb, aga hetkel tundub küll, et Ratase valitsus üritab muuta kõike mida vähegi saab ja igatpidi oma karvast kätt minu rahakotti ajada. Lisaks trahvidele, ok see ei ole automaatne maks ja kui ei riku, siis pole probleemi, ka tulumaksuvaba miinimumi kadumise, eluaseme laenu intresside maksuvabastuse ning pensionisüsteemiga sõna otses mõttes igapäevaselt ... keerata. Vägisi hakkab ühel päeval ka endal see skeemitamise soov tekkima
Trahvidest rääkides, siis kõigil sissetulekupõhise süsteemi toetajatel on argument, et see paneb rikkaid rikkujaid rohkem mõtlema. Arusaadav kui rikkad rikkujad moodustaksid meil lõviosa, tegelikkus aga vist siiski vastupidine. Urmas viitas siin statistikale, aga milline see statistika on ja kuskohast andmed? On see tõene statistika või see mis ajakirjanduses silma jääb?
Kas seaduseloome muutjad ja uue korra pooldajad on mõelnud korraks ka võimalusele, et tulemus võib küll suurendada eelarve laekumist ja samas raskete õnnetuste hulka? Lihtsalt põhjusel, et kui keskklassi või kõrgema klassi kodanik pole siiski võimalikke tagajärgi adekvaatselt hinnanud ning laseb madallennul mööda maanteed, hullemal juhul ka veel mingi joogi/aine mõju all ning järsku lööb disko tahavaatepeeglis särama, siis selle asemel, et peatuda, tekib tal suurem soov gaasipedaal põrandasse suruda ja üritada eest ära sõita. See, et suure tõenäosusega see asi hästi ei lõppe, seda ta sel hetkel adekvaatselt hinnata ei oska. Temal terendab sel hetkel silme ees ainult rahahulk, mis talt kohe sisse nööritakse, kui ta peatub ning seetõttu teebki kasiinotüüpi otsuse - kas kõik või mitte midagi. Kuidas järgnev tagaajamine lõppeda võib ja kas sel ka võimalikke ohvreid on, seda ei tea keegi ette.
Hüpotees küll, aga siiski üks võimalik tagajärg antud muudatustel.
Ideaalmaailmas oleks paljud asjad teisiti ja meil poleks üldse vaeseid. Kahjuks ideaalmaailma pole ja siis üritatakse seda kuidagi vägisi ideaalsemaks teha. Olen absoluutselt nõus, et kõik ei saa oma töö eest väärilist tasu. Samas on ka palju neid, kes ei püüagi elus edasi jõuda ja selles pole mina süüdi. Aga vahest tundub, et nagu peaksin olema, vähemalt mõnede arvates. Kas aga need arvajad on ka süvenenud miks ma saan näiteks keskmisest x korda rohkem palka? Äkki mõõdaks ära, mitu tundi ma nädalas töötan ning mitu tundi töötab see nimetatud Mati, kes käib E-R ajavahemikul 8-17 tööl ja teeb seda tuima näoga, mõtlemata kas kuidagi saaks seda tööd paremini või efektiivsemalt teha. Lisaks siia juurde ka vastutuse antud töö eest ehk mis juhtub kui meist emba-kumba teeb oma tööd lohakalt ja püüaks siis välja arvutada mitu töö- või mis iganes ühikut me nädalas teeme ja millist tasu 1 ühiku kohta saame. Äkki tuleb välja, et Mati on "kõrgema" sissetulekuga kui mina? Siis võiks ju seda kuidagi ideaalmaailma eeskujul võrdsustama hakata, näiteks Matile lisatööd andes. Seda nüüd vaevalt juhtuks. Pigem oleks nii, et kui minu näitaja on suurem, siis mõeldaks veel mõni tore maks või koefitsent välja, kuidas käsi tasku ajada.
Liikluse ohutumaks muutmise vastu pole mul midagi, pooldan. Siiski tundub, et seda üritatakse valesti teha. Võrdse teo eest peab olema samasugune karistus ja selle aluseks pole see, et üks on rikkam kui teine. Hetke tulem on see, et edukus on karistatav ja see pole ju ka õiglane. Või on? Kuidagi kommunismimaiguline tundub. Võrdsustame siis juba päevapalga, hoolimata tehtavast tööst. Kes tahab rohkem teenida, see siis võtab omale näiteks öövalvuri koha juurde. Ongi kõik ilusti võrdsed ja keskklassist
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.