2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.

Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 163 korda
Tänatud: 355 korda

Re: 2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Macintosh kirjutas:
M.T. kirjutas:
ovaaP kirjutas:

Karistused ju on võrdsed, Juku jääb vahele joobes juhtimisega, trahv 100 päevapalka (Juku päevapalk 15 euri). Juhan jääb vahele joobes juhtimisega, trahv 100 päevapalka (Juhani päevapalk 100 euri), lihtsalt lõpp summad on erinevad.

Aga miks me päevapalkades trahvi arvestame, selles on küsimus.

Aega on kõidel täpselt ühe palju. Aja väärtus on absoluutne. Trahvitaksegi sind sinult sinu aja äravõtmisega. Aeg on ainuke ressurss, mida juurde teha ei saa. Seega on kõikide inimeste karistused võrdsed. Sellest arusaamine ei tohiks väga keeruline olla.
Sa võid paluda ka oma trahv asendada arestiga või ühiskondliku tööga. Sinu valik. Aga ausat, ma ei usu, et kui sul on valida kas 5 päeva aresti või 1000€, et sa siis kartsas tahaksid istuda. Või tahad äkki?

Aega on kõigil ühe palju.... Kas ikka on? Oleneb kuidas aega lugeda. 24h on küll kõigil ööpäevas, kuid palju sellest moodustab töö- ja kui palju puhkeaeg, siit hakkab erinevusi saama. Mati on hetkel juba kodus teki all naise kaisus, aga ma olen hetkel tööl. Mitu töötundi ma rohkem tegin? Ehk teisisõnu minu tööpäev on vahest võrdne Mati 2 tööpäevaga ja siit tulebki minu suurem palk. Kas nüüd tundub õiglane, et kumbki meist maksab trahviks nii öelda 1 päevapalga?
Mac, see kartsas istumine võib täitsa alternatiiv olla. Tänapäevane karts on puhas ja soe, selles mõttes ei midagi hullu. Süüa antakse ka normaalselt, võiks isegi öelda, et tasuta söök ju. Kui nüüd pannakse võrdlusesse, et 1 päev kartsa või 1 päeva palk, siis karts on ju soodsam. Seda isegi juhul, kui tööandja minu palka tööpäevades arvestab. Kui kuupõhiselt, siis puhta hea diil ju. Ainus oht kui sa selle kartsas istumise ajal töökohast ilma jääd, sest tööandjal vaja "labidameest" iga päev.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”