2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.
Re: 2018. Mida kõrgem palk, seda suurem trahv.
einoh, kõik tore jutt ju, aga "Ei olegi muud võimalust, kui vältida seaduse rikkumist ju" tuleb end kokku võtta ja aru saada, et sellist versiooni reaalses elus põmst ei eksisteeri!
Võttes näiteks iseennast, ma ei ole kuskilt otsast liiklushuligaan, "lihtsalt niisama" kiirust ei ületa, märke ei eira, täis peaga ei sõida. Avariisid on null umbes 15 aasta jooksul. Trahvi olen elus maksnud ühe kiirusületamise eest ja ühe korra selle eest, et ei jäänud stop-märgi ees TÄIESTI seisma (kuigi selleks polnud ka mingit reaalset põhjust ja tegu oli kõik maksavad üritusega).
Aga mul on alatasa valida, et kas istuda 60-70ga mingi kolonni taga maanteel, või teha möödasõitu kus ilmselt vahel kiirus ulatub +50ni ja ka üle. mõnikord istun, aga iga kord nagu ei viitsi, tahaks sihtpunkti kohale jõuda ja tegeleda kasulike asjadega.
samamoodi linnas, kui ikka lubatud sõidukiirus on 50 siis ma ei kavatse sõita 30ga mingi huijari taga, et kulutada 2x korda rohkem aega (sellepärast, et 30ga sõitev huijar suudab jääda lisaks veel ka punaste fooride taha, seal kust mina mõistliku kiirusega sõites rohelisega läbi läheksin).
kõik see tähendab kohati paraku ka, et möödasõidud tuleb teha seal, kus idee poolest see seadusega lubatud ei ole...sest ma tean ja näen, et kui ma seda nüüd ei tee, siis ma jäängi sinna huijarite taha huijama. ja mis kõige ägedam...kuna mina mööda ei sõida, siis sõidab veel vähem minu taga sõitja ja temast järgmine. ja me kõik teame, mis on tulemus.
ühesõnaga, ma olen sisuliselt sunnitud seadust rikkuma sest kui ma seda ei tee siis ma pean raiskama oma aega isikute tõttu, kes liiklust takistavad. minus tekitab see stressi ja mul ei ole seda vaja, seega ma kaalun neid riske ning rikun selle seaduse hetkeks ära. kas seetõttu olen nüüd tohutu liiklushuligaan? või peaksin sulanduma massi ning venima samuti täpselt sellise kiirusega nagu keegi isehakanud ment kuskil rivi otsas on "tänaseks välja mõelnud"? ei, ma ei tee seda ja ei kavatse kunagi seda tegema hakata...mis aga tähendab, et igasugused 3 kordsed trahvid puudutavad tõen. mingil hetkel ka mind ja ausalt öeldes see erilist elevust ei tekita sest ma ei leia, et veel liiga vähe maksu maksaksin sellele peesse kukkunud riigile.
ja inimlikkuse teemal. kasvõi see trahvide mitmekordistamine VÕIKS olla isegi valiidne idee kui oleks reaalselt täidetud 2 tingimust 1) kui trahvi määraja teaks alati tegelikku mõju trahvitava rahalisele seisule...siis saaks tõepoolest määrata erineva suurusega rahatrahve, mis oleksid ehk enamvähem võrdväärse tähendusega 2) kui trahvi määraja oleks läbinisti inimlik, kohtleks alati kõiki võrdselt, oleks ratsionaalne, kõiki asjaolusid arvestav ning vaba igasugusest sunnist kindlasti määrata vähemalt x või vähemalt y olukorra z puhul! Siililegi selge on see, et kumbki neist tingimustest ei ole ega saa lähitulevikus olemas reaalne
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.