Järjekordne õliteema → Re: Rumalad küsimused 2

Kasutaja avatar

Teema algataja
Madlobster
Toetajaliige
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 492 korda
Tänatud: 600 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Macintosh kirjutas:

Miks on vaja õliostust selline voodoo teha. Õli ülesanne on määrida...
Kas õli 10w40 API SG antakse sulle potsikus, millele on kirjutatud "Honda", "Shell" või "Castrol" ei oma väga olulist tähendust, kõik nad määrivad ühtemoodi ...

Aga jõudu "Honda" õli ostmise ja tarvitamisega.

Kas kõik siin loetletud ja veel paljud muud õli margid on kõik täpselt samade omadustega? Vist ikka ei ole eks?
Jah ma tean, et Honda ei tooda õlisid ja kasutab näiteks (ma ei tea kelle omasi aga näiteks siis) Mobili õlisid ning müüb neid mõni eur kallimalt Honda sildi all.

Enne kui ta sinna oma sildi peale kleepis piinas ta oma mootoreid nende õlidega, võibolla üks tootja ei sobinud võttis teise ja piinas jälle, võibolla jälle ei sobinud ja õlitootja tegi muudatusi jne. Mingil hetkel Honda ütles, et see õli on tema nõuetega vastavuses ning sobib tema komponentidega sõlmis lepingu ning kleepis oma logo sinna peale. Selle jebimise eest ta küsibki tiba kõrgemat hinda. (Mind absoluutselt ei huvita, kas see õlivahetus maksab 26 euri või 43 euri, mind huvitab, et seal on sees õige õli.)

Õliteste on net otsast otsani täis, samade väärtustega õlid annavad testides väga erinevaid tulemusi. (ühes testis kaotas näiteks kuumas värvi ja viskoossuse, teises testis jälle oli esimest parem, sest määris paremini jne jne jne).

Regede manualid on ka väga erinevad. Osad ütlevad, et kasuta vaid "meie" õli. On see siis Honda või mis iganes. Osad tootjad panevad lisaks ka mõned tähised, et mis näitajatega õli peab olema. Mul auto manualis on isegi üles loetletud mõned erinevad õli tootjad ja nende tootjate õlimargid, mida soovitab kasutada.

Olen remontinud kaks mootorit kuulates müüja juttu, kui hää rasv temal ikka on.

Aga las ta olla, pole mõtet woodootada, küll ma selle õige või väärse rasva sinna sisse leian. See, et keegi mind tiba lihtsaks peab kui ma Honda logoga Mobil õli kallilt ostan ka ei häiri.

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”