Klienditeeninduse kvaliteet (moto)töökodades


Teema algataja
ats30
Postitusi: 612
Liitunud: 11 Juul 2008, 21:05
Tsikkel: KTM 990 Adventure
Tänanud: 151 korda
Tänatud: 73 korda

Re: Klienditeeninduse kvaliteet (moto)töökodades

Lugemata postitus Postitas ats30 »

Amordid
Mingil põhjusel otsustad lasta tsikli amordid üle vaadata. Tavalise tänavaratta amortidega tegeleb eestis väga vähe töökodasid, neid peaaegu ei olegi. Võtad ühendust, küsid kas saab ja millal saab. Jah, saab ikka. Too siia, teeme ära. Uurin veel et kas oleks mõistlik vedrud välja vahetada grammike jäigemate vastu. Ei, sellele rattale ei pakutagi kangemaid vedrusid. Ok, nii siis nii. Nädala pärast lähen rattale järgi, töö on valmis. Teema juurde tuleme veel tagasi.

Vedrude teema ei anna rahu, mitmelt poolt soovitatakse ikkagi välja vahetada. Leiangi töökoja kes tellib vedrud ja lubab ka ära vahetada. Maksan nii vedrud kui töö ette ära ja viin amordid töökotta. Nädala pärast saan kõne et sry, me ei saa sinu amordil vedrusid vahetada, meil ei ole sobivat tõmmitsat. Mis seal ikka, sõidan töökotta, toon amordid ära ja leidub keegi teine kes teeb töö ca tunni ajaga ära. Aga kas tõesti on töökojal nii keeruline ise leida alltöövõtja kes selle töö ära teeb kui ise hakkama ei saa? Või kas tõesti see tõmmits maksab sellist raha et igapäevaselt tsikleid remontiv töökoda ei saa seda endale lubada? Meenutan et nii materjal kui töö said ettemaksuna tasutud.

Aga tuleme tagasi amortide juurde. Amorte alt ära kruvides (et vedrude vahetamiseks töökotta viia) selgub huvitav asi- 3 polti esiamortide kinnitustest on sõrmega kinni keeratud. Narret ei saagi kasutada, keeran padrunit näppude vahel hoides lahti. Neli polti on enam vähem normaalselt kinni ja üks on nii tugevalt kinni keeratud, et pean pikema varrega narre võtma. Manuali järgi on esiamortide ülemised kinnitused 20N ja alumised 15N. Aga igapäevaselt amortidega tegelevad meistrid ei pea ju selliseid asju teadma. Lisaks selgub vedrude vahetamise käigus et samamoodi on amortide sees midagi nii kinni keeratud, et keera või puruks, lahti ei tule. Amortide õli, mida hooldust tegev meister väitis olevat paigaldanud 5mm rohkem kui ette nähtud (jäikuse suurendamiseks), oli tegelikkuses ühes amordis 25mm ja teises 40mm vähem. Ehk siis õhuruum oluliselt suurem ja amordid ebaühtlaselt pehmemad kui vaja.

Praeguseks on amordid üle vaadatud, vedrud vahetatud ja loodetavasti õlitasemed ning muud teemad ka korras. Kahjuks ei oska seda kuidagi kontrollida, peab usaldama. Ja kui nüüd viimane meister ongi teinud oma töö piinlikult hästi, siis mingit hingerahu ikka ei ole. Ma ei tea kas need amordid on nüüd korras või mitte. Ma ei tea mida need esimesed sosssepad nendega tegid, ma ei tea tegelikult ka seda mida viimane meister tegi.

Lihtsalt paar küsimust seoses kogu selle saagaga: Miks te mototöökojad ei tee vabakutseliste meistritega koostööd? Minu arusaamist mööda võiks töökoda ise leida alltöövõtja kes mingi spetsiifilisema töö ära teeb. Seda enam et kogu info on teil ju olemas, nii tegijate kui materjalide kui kogu muu asjasse puutuva kohta. Kui te ise hakkama ei saa siis miks te ei kasuta alltöövõttu? Kõik mehaanikud ja töökojad ja vabakutselised meistrid tunnevad teineteist aga klient peab jooksma ja juppe vedama, helistama ja otsima, ühest töökojast teise sõitma jne. Ikka jube pikk tee on veel käia klienditeeninduse vallas. Kogu selle amordisaaga valguses on meeldivalt üllatanud just konkreetne vabakutseline tegija kelle teenus on olnud klienditeeninduslikust vaatevinklist vägagi korrektne, loodetavasti on ka töö ise samaväärse kvaliteediga.
Liiga vähe on neid töökodasid kes kliendist lugu peavad. Ja neid on ka vähe kes kvaliteetset tööd teevad. Kahjuks. Teisest küljest tundub et turul on ruumi õige suhtumisega tegijale piisavalt.

Oleks ma tark, ma oleks vait.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kaupmehed, kaubandus & ühisostud”