Räägiks mootorratta navidest
-
sarikas
- Tsikkel: GSA
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 8 korda
Re: Räägiks mootorratta navidest
Mul on paberkaart alati omal kohal kaarditaskus aga järjest vähem on põhjust seda sealt välja võtta. Garmin Zumo 550 on laetud päeva tripp ja see juhatab teed. Mulle lihtsalt meeldib näha, palju KM ja aega mul kulub sinna jõudmiseks, kuhu ma minna tahan sellel päeval. Zumo 550 on samas täna moraalselt vana ja selle järgi mingeid otsuseid teel olles vastu võtta on liiga aega nõudev ja tülikas. Selleks on olemas nutitelefon, kus on Google Maps, Here ja mõni teine huvitav kaardilahendus. Sealt saab kiiresti ülevaate asukohast ja olukorrast ning võta punkt, sisestada see Garminisse ja edasi sõita.
Telefoni navigeerimiseks kasutada on äärmiselt tülikas, sest alati kui on mõni keerulisem koht, kus on kindlasti vaja navi jälgida, kipub keegi helistama.
Kui ma peaksin täna hakkama endale uuesti GPS´i valima siis ma väga tõsiselt kaaluks mõne odavama 7 tollise tahvelarvuti kohandamist selleks ülesandeks.
Olen mõelnud samadele asjadele, mis Macintosh välja tõi aga pole nagu otsusele jõudnud, kumb variant ikka parem on:
Kood: Vali kõik
Põhjuseid, miks mittte kasutada telefoni ja või tahvlit:
* kõik munad on ühes korvis: kaardid, side ja märkmed - //see poleks minu versioonis nii, sest telefon oleks ikkagi eraldi üksus
* telefonide nõrgaks kohaks on vooluühendus (vihmas pole kasutatav) - //99% peaks minu asukoha puhul olema siiski kasutav ja noh, aku kestab ka ikka päris omajagu
* ei ole kindaga kasutatav (liiga väiksed kasutajaliidese elemendid) - //tegelikult on kindaga kasutatav, sest äppi sees ja äpp ise saab avaneda suure ikooniga ja klaverid on konfitavad suuremaks
* kasutajaliides pole oprimeeritud mootorrattaga sõiduks (väiksesed ekraanielemendid) - //ei ole nii, navi äpp on konfitud suurepäraselt sõidu ajal kiiresti haaramiseks ja kasutamiseks
* palajud seadmed pole kindasõbralikud - //"nutikindad" on tänapäeval suht tavaline asi, isiklikult kasutan telefoni näppimiseks nagunii
* seade mis on mõedlud ainult üheks asjaks - navigeerimine teeb seda paremini kui universaalne seade - //nii ja naa, võib-olla on õigus aga näiteks 595LM´iga võrreldes jääb hinda võrreldes mitu sajalist kätte millega saab kurbuse pisaraid pühkida
* moto-GPS'ide lenksukinnitused on tavaliselt lisaks muule ka lukustatvad - //lukustatavad on lisatasu eest aftermarket lahendused, sellise saab ka tahvlile. Isiklikult ei jäta sellist asja loomadele nokkimiseks ei lukuga ega lukuta
* ei ole põrutuskindlad ja löögikindlad - //on nii põrutuskindlaid, kui löögikindlaid. telefon on mul koguaeg olnud hoidikus nagunii ja ilmselt paljudel veel.
* on ebamugav ühendada ja pigutada tsiklile - //nõus, aga jällegi on mitu sajalist olemas, kuhu pisaraid pühkida.
Plussideks oleks hea suurem ekraan, kus lehte lugeda, välise klaviatuuri puhul ka blogi pidada sama asjaga, tööd teha või kurat teab mida ette võtta.
Ma ei väida, et tahvel on etem kui uus Zümo. Ma väidan, et tahvel on erinevate (rohkemate, paremate?) võimalustega ja ma kaaluksin seda varianti päris tõsiselt. Miks 590 või 595 zümo eest 500-600 eurot maksta kui kantud tahvel koos korraliku X-Gripiga maks 80-90 euro eest käes oleks.. Miinuseid on, plusse on sama palju või rohkem.
Panen siia lingi ka ühest huvitavast Topo kaardist, millest mõnes vähem arenenud maal võib palju rõõmu olla:
https://play.google.com/store/apps/deta ... free&hl=en
Kasutatav on ta nutitelefoni, mitte garminiga.
Õnneks on mul vana Zumo olemas ja saan otsustamist määramatult edasi lükata, oodates Zumo hindade langust.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.