Päris matkatoit ehk mida ja kuidas priimusel teete?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7191
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1857 korda
Tänatud: 515 korda

Re: Päris matkatoit ehk mida ja kuidas priimusel teete?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

KIBU kirjutas:
urmas66 kirjutas:
Jesper kirjutas:

Lihtsalt ääremärkusena mainiks, teema oli siiski matkatoidust tsiklireisil, mitte sellest, kuidas keegi veoautoga sõites restos käib vms. Kindlasti suudab igaüks tuua siia nüüd 2500 põhjendust toitude kaasavedamise vastu või poolt, aga no keda kotib - võite ju algatada teema "Kuidas keegi reisil poes käib ja restos sööb" ja seal siis asjaomast oskusteavet ning nippe edasi jagada :)

No ja mis puudutab millegi mõistlikkust, siis mõistlik inimene reisib üldse lennukiga. Ma tean omast käest, ükskord proovisin.

Lisan siis,et need hinnad ja hinnatsemed, mida siin mainisin ikka tsikliga käimistest. Ma pole viimased 15 aastat rekkaga Tallinnast väljagi sõitnud.
Mis puudutas vaakumisse toidu kaasa tegemist siis see oli selle mõttega öeldud, et keegi pakkus enne seda klaaspurgiga toitu kaasa võtta. Ma siis pakkusin vaakumi teemat, mida tõesti mõned rekkajuhid pikemale teele minnes kaasa teevad. Ilmselgelt sööb rekkajuht ja tsiklimatkaja samamoodi, eesmärgiga kõht täis saada. Vaakumi eelis, versus klaaspurk siis oleks kaalu ja mahu kokku hoidmine pakendi pealt. Tsiklimatkajale oluline või kuidas?
Ma muidugi ise ei hakkaks elus nii tegema. Miks, seda juba eespool mainisin.
Kui kahe nädalase reisi toidukulu on suurusjärk 300€ (üldiselt on alati vähem olnud) siis millele seal reisil üldse raha kulutada? Maha teha rekkjuhtide kogemusi, on minu arust ka totter.Mehed,kes on 300-330 päeva aastast reisil,teavad mida reisil vaja ja kuidas seda kaasa võtta.

Ära võta selliseid märkusi südamesse. ainukesed teemast täiesti mööda postid ongi sellised manitsevad "ääremärkused".
see vaakumpakendamise värk läheb kohe väga teemasse minumeelest. lihatoodete kaasavõtmine on kõige keerulisem ja samas kõige tahetum. hiina käärid on kõige suuremad ja võõrast lihatoodet tihti kõht ei kannata kah. sooja ilmaga kohvris läheb isegi suitsuvorst kiirelt kahtlaseks. seega vaakumpakendamine võib olla täitsa teema. seega kas kodus valmis tehtud kotletid, praetud liha, grillitud liha/vorstid püsivad söödavad soojas keskkonnas kui vaakumisse tõmmata? või kasutavad rekkamehed külmikuid ikkagi?

Seda vaakumi teemat kasutataksegi selleks,et rekka külmikud on ikka suht väikesed(30+L) ja kahe kuu(tavaline trip)varu sinna kokku ei kuhja.Ma ausalt pole seda ise proovinud,aga nii nad räägivad.Kõigepaelt süüakse ära vaakumis olevad asjad,mis ei ole külmikus ja siis jääb veel külmikutäis vaakumis asju mida pidi ka vahel koju tagasi toodama söödavana.Vene mehed pidi isegi seljankat nii kaasa tegema.Seljanka keedetakse paksemaks massiks ja siis kilekotti ja vaakumisse.
Mul sõber tegeleb kala külmsuitsutamisega ja tema käest kaasa võetud vaakumis kala, seisis mul kogematta auto pagassis eelmisel suvel mitu päeva,aga oli täiesti Ok.
Kuna tal need aparaadid olemas,siis proovin järgmisel suvel mõne asja pakendada ja vaatab,mis saab.Teoreetiliselt peaks kõik küpsetatud lihatooted paar nädalat säilima.
Siin üks artikkel ka vaakum pakendamisest.Suunitlus küll teine ,aga säilitamis tähtajad on mainitud.
http://www.rodoaed.ee/vaakumpakendamine ... sailitada/



Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”