Milline kiiver?

Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 163 korda
Tänatud: 355 korda

Re: Milline kiiver?

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Turvalisus on kindlasti rohkemat kui ainult kooriku tugevus, nagu teadjamad siin juba korduvalt maininud. See pott peab tõesti olema mugav ja sobima eelkõige kasutaja peakujuga, siis tahad seda ka pähe panna ja naudid sõitu tundide kaupa. Kiiver mis ebamugavustunde tekitab, häirib kindlasti ka sinu keskendumisvõimet ja tõstab juba sellega liiklusohtlikkust. Lisaks tähtsad mürasummutus, nähtavus, tuulutus jne. Ma omal ajal käisin kõik tsiklipoed Tallinnas läbi ja proovisin kõikvõimalikke pähe, lõpuks jäid sõelale 2 tootjat: Schuberth ja Shoei. Teised lihtsalt ei istunud minu peakujuga. Valituks osutus Schuberth, kuna Shoei kinnitusrihm jäi kuidagi liiga kõri peale suruma. Kallis on ta küll, eriti kui hands-free ka lisada, aga rahul olen kah. Ja kuna kiivrit ei osta iga päev vaid ikka pikemaks ajaks, siis pigem kvaliteet kui säästetud eurod ja hiljem kahetsus, et sai kokku hoitud. Hands-free on 5+, helistajad ei usu, et ma sõidan ja räägin. Aru ei pidavat midagi saama ja usuvad alles siis, kui natuke visiiri paotad ja tuulekohin kuuldavaks muutub.
Ei promo siin nüüd, et mine ja osta kindlasti Schuberth, vaid seda, et tärnid ja hind pole kõige olulisemad. Kui siin autodele juba jutt läks, siis alles X aastad tagasi oli paljudel üllatus Euro NCAP tulemusi vaadates tõdeda, et prestiizne keskklassi sakslane sai 4 tärni ja mingi väike, vist oli Korea, plönn 5 tärni. Lihtsalt tärne lugedes tundus Korea plönn turvalisem olevat, aga keegi testijatest poleks olnud nõus nende 2 kokkupõrkel seal idamaa autos istuma. Tärnide erinevus oli aga tingitud asjaolust, et sakslasel puudus lahtise turvavöö hoiatus tagaistujate puhul. Lisati see vile ka ja 5* tuli nagu naksti. Pika jutu kokkuvõte, et alati tasub süübida kuidas neid tärne jagatakse. Ja osta omale kiiver mis sobib nagu valatult pähe, on piisava tuulutusega, tagab hea nähtavuse, piisavalt vaikne ning kokkuvõttes ei sega kuidagi sinu sõitu ja keskendumist. Kõik see kokku on juba mitu turvalisuse tärni väärt.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”