Sõidueksami sooritamine? → Re: sõidueksam

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: sõidueksam

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Paar korda on ette tulnud eksamitulemuste üle vaidlemist. Enda vaidluse (jah eksisin kuid eksami reeglite järgi ei olnud see eksimus nii suur et läbi kukutada) võitsin. (Olen teinud palju eksameid ja sellist juhmi polnud enne näinud (mul on lihtsalt palju kate mitte ei kuku koguaeg läbi:) ))
Teine vaidlus, mida aitasin vaieleda käies siis ARK kohal ja nende esindaja laua ääres vaidlemas. Esmaste taotleja, eksami tulemuste üle. Minule enne muidugi rääkis, et teda kiusati ja kukutati meelega läbi. Jah kukutatigi meelega läbi. Seal siis näidati mulle videot, kuidas kogu sõit välja nägi. Jah ühtegi suurt eksimust küll ei olnud aga sõit oli metsik munemine ja ebakindlus. Viidigi siis kohale, kus on ülesanne võimatu ja öeldi, et mine õpi edasi. Muidugi ajas selline läbikukutamine algul vihale. Siis aga kogu sõitu vaadates ning seal juttu rääkides küsis ARK esindaja, et kas tõesti arvad, et selliste sõiduoskustega inimene võiks iseseisvalt liiklusesse minna.
Mitte reeglipäraste ülesannete tõttu pakkus ARK tasuta eksami aja ja lubas eksamineerijaga sel teemal suhelda.
Kuid tiba järgi mõeldes arvan, et ARK käitus kokkuvõttes õigesti. Ja vaadates üld liikluspilti siis võiks see sõel veel palju palju karmim olla.

Tegelikult, mis ma öelda tahan on see, et kui sul on sõit selge siis ei ole vaja sul kuskil karta. Kui sind millekagi meelega läbi kukutatakse siis järeldus olid sa ebakindel ning ohtlik endale ja teistele. Tsikli tegin sauel (jah kukkusin esimese korra läbi :D sõitsin platsil vastu koonust varba otsaga, vaielda pole midagi, asi oli kaameras ning reegel oli selline) teisel katsel null viga ning eksamineerija ütles, et ei näe ühtegi punkti, mille üle nuriseda surus käppa ja soovis edu ning muretuid kilomeetreid). Ole ise sõbralik ja kindel, ära pabla, tee selgeks omale ka tehnilised asjad, mida enne sõitu küsitakse (rehvirõhu kontroll, tulede kontroll jms) siis on ülimalt ebatõenäoline sattuda sellise otsa, kes sind meelega koinib. Viimane rappimine eksamineerijate ridades tegi vajaliku puhastuse. Kui aga oled kindel, et oled käitunud õigesti ning sõit oli puhas kuid loeti mitte sooritatuks tuleb esitada vaie. Aga seda vaid tõesti juhul kui sulle tegelikult ka liiga tehti (neid juhuseid ma arvan, et on väga vähe)

Kui on ebakindlus siis pigem käi, kas kooli tsikliga või kui saad siis ka mujal harjutamas enne sõitu. Kui on hea mainega kool siis ta sind tegelikult enne selgeks saamist ARK i ei lasegi (koolide maine sõltub sellest, kui mitu korda ARKis selle kooli õpilased eksameid sooritavad)

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”