Priimused motomatkaks → Re: Priimuste teema
-
Tsikkelröövel
- Tsikkel: Kawa GPZ 550, W800, Jawa 350
- Tänatud: 27 korda
Re: Priimuste teema
Mul on juba aastat 13 Rothenbergeri priimus, gaasiga. Käinud minuga nii mägimatkad kui motomatkad kui automatkad. See kinnitub ballooni peale ja seega tõesti, eeldab, et oleks tuulevari. Muus osas aga .... üleval mägedes külmas on balloon täiesti jääs ja ei ole mina kunagi vaadanud, mis gaas tema on - tuleb, nagu matkapoes on, kord Coleman, kord Primus, siis jälle tont teab mis.... aga töötab. Vool jääb väheseks alles siis, kui ikka tõesti peaaegu tühi on. Kahele inimesele täiesti piisav. Ainus tarkus (mille eest ei jõua end ära kiita) selle ostul oli piisav võimsus. See konkreetne oli tol hetkel kompaktpriimustest üks võimsamaid (mul oli enne ka mingi juust, aga tolle probleem oligi eelkõige madal võimsus ja siit tundlikkus temperatuuri ja tuule suhtes). Võimsus limiteerib. Vähemaks saab vajadusel alati keerata. Mõistan ka neid eraldiasetseva ballooniga priimuseid, need on madalamad ja seal saad kasutada ka teistsuguseid balloone. Aga suurt põhimõttelist vahet ei näe.
Bensiinipriimused on lapsepõlvest tuttavad ja midagi keerulist neis ei ole. Aga see soojendamiseks vajalik mini"tulekahju" on alati üks asi, mille peale lääne pool kämpingus pealtnägijad kätega vehkides ja kisades minema jooksevad ja seda olen tahtnud vältida. Gaasi saab vähemalt Euroopa poolel ka igal pool kätte ja erinevalt bensiinist see ka ei haise (no kohvris koos riiete ja toiduga on see suur eelis). Priimus koos kahe gaasiga on tegelikult nii väike, et mahub tsiklil alati kohvrisse (matkan kahekesi rattal, kusjuures). Seega miks mitte seda luksust lubada?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.