Mootorrattaga alustamine
-
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 2 korda
Re: Mootorrattaga alustamine
Võtsin ka sel aastal A-kat lubade tegemise kätte. Varem siklitega väga palju sõitnud polnud - mõne sõbra tsikliga kuskil platsil tiirutanud või krossikaga mõni ring raja peal. Samas olen nooruses väga palju rattaga sõitnud (alustades BMX'st ja lõpetades freeride'ga)
Läksin autokooli e-õppesse - ajakulu teooria läbimiseks oli päev. A'la video taustaks mängima, kui läbi siis test ja korrata 10x. 10h sõidu tegemiseks kulus 5 päeva (Sinna vahele jäi 2 puhkepäeva). Esimesed 4h sõidutunde tegin Honda CB500'ga, sest "suur" tsikkel oli remondis (Honda tundus minu 190cm ja 95kg jaoks väga kokku pakitud ja ebamugav). Sõitmine ja sisse elamine ei olnud iseenesest väga suur probleem. Sidurdamine, pidurdamine, käiguvahetus tuli kuidagi intuitiivselt.
Ülejäänud sõidutunnid sõitsin 2013a. Kawasaki ER6N'ga ja sellega harjusin väga kiiresti ära. Väga mugav ja hea manööverdada-kallutada. Olin väga üllatunud kui netist uurides avastasin, et see kaalub üle 200kg. Õppesõidud algasid ja lõppesid alati kardirajal. Peale 2h Kawasakiga sõitmist julgesin sellega juba kardirajal torud oskuste piires tühjaks lasta. (Korra sai maha pidurdades tagaotsa loha ja korra sai kurvist kallutades ning välja kiirendades isegi saba natuke libisema - max kaif tunne).
Nüüd on ARK'i teooriaeksam tehtud ja ootan sõidueksamit. Paralleelselt otsin ja uurin ka siklite kohta. Mis kubatuuri puutub, siis vähemaltKawasaki 650cc ja 53kW kohta ütleks nii palju, et mulle piisas juba õppesõidust kardirada + maantee + linn, et saada aru, et seda on pika perspektiivi (et kannataks enne ära tüdinemist vähemalt ühe hooaja sõita) huvides natuke liiga vähe minu jaoks - ei tekita väga palju emotsiooni ega aukartust. Võimsama puhul on alati võimalik kätt vähem keerata, kuid liiga lahja puhul jalaga hoogu ju juurde ei lükka.
Nüüd olengi otsimas mingit siklit omale esimeseks, aga kuni luba pole, siis proovisõidud peavad veel ootama. Selja tõttu baike ja lamava sõiduasendiga mootorrattaid ei vaata. Kuna mootorratastega väga sõitnud ei ole, siis ausalt öeldes ei kujuta isegi ette mida ma veel täpselt tahan. Mulle isiklikult meeldivad enim ja on silma jäänud kaks kardinaalselt erinevat mootorratast Ducati Hypermotard ja Yamaha FZ1N. Kawasaki ER6N oleks iseenesest super asi, kui seda suurema mootoriga saada oleks.
Need on siis minu, kui värske motohuvilise ja lubade tegija muljed-kogemused.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.