Motoreisi tüüpiline maksumus (2017)


will111
Postitusi: 5262
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 382 korda

Re: Motoreisi tüüpiline maksumus (2017)

Lugemata postitus Postitas will111 »

polnud küll tsiklireis, ent väidaks, et kulud peaks olema päris hästi võrreldavad.
umbes 5000km trip - kütus päevas 25-30euri, arvestusega keskmiselt 5l/100. ööbimine per päev 20-40 euri, seega keskmiselt 30 euri päev. söök kuidas kunagi. poest saab süüa osta ja kõhu täis ka viieka eest päevas kui pole aega või ei viitsi eriti mingeid ägedaid toidukohti otsida või ei taha selle peale erilist raha kulutada (kehtib poolas, saksas, tsehhis, austrias vähemalt), natuke paremat toitu süües kulus ehk maksimum 15 euri. kokku 30+30+10, vähemalt autoga oli see kahekesi reisides siis jagatud kahega ehk kuskil 40 euro kanti (no väljaarvatud ehk söök). polnud ka midagi luksuslikku aga ausalt öeldes ega ei tundnud ka suurt millestki puudust.
tsikliga on küttekulu kahekesi ehk õige pisut suurem kui üksi, oleneb kus ja kuidas sõita muidugi. ei usu siiski, et keskmist kulu üle 7 sajale saab enamvähem seaduse piires sõites...seega vahe ei tohiks suur tulla kuidagi.

kui sellest arvutusest veel ööbimine maha võtta (ehk telkida), mis on pea pool eelarvest siis võib ikka soovi korral ka VÄGA odavalt ringi reisida. isegi üksi. aga eks reaalselt suurimad ja ettearvamatumad muutujad ongi igasugused atraktsioonid, ööbimiste valik ja eelistused, vahel ka suht ootamatult suured teemaksud, millegi ületamise või läbimise maksud jne.
märgin ka igaks juhuks ära, et telkimise eest mina kuskil kunagi maksnud siiamaani ei ole...lihtsalt sõidan kuskile, telgin, ja hommikul asjad kokku ning edasi. olen küll kuulnud aegade jooksul erinevatest allikatest, et mingites riikides pidavat see lausa keelatud olema, aga pole keegi keelama, midagi seletama ega trahvi tegema tulnud

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”