Vene kahetaktiliste määrimine
-
morse
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 301 korda
- Tänatud: 234 korda
Re: Vene kahetaktiliste määrimine
Mina sõidan oma Jawaga koguaeg ringi. See mootor, mis mõned aastas tagasi peale sai, pole kordagi lahti käinud. Kilometraazi tuleb vast 3000-6000 aastas. Just tulin tsikliga koju objektilt, kus sain kliendiga kokku. Polnud küll kartust, et hiljaks jään vmt (täna oli veel korv ka küljes). Vahest käin kontorisse ka Jawaga.
Bensiiniks 95
2T õlisid on meil igasugu häid saada. "Vene" masinale täissünti ei soovita. Mineraal käib natuke pehmema häälega. Näiteks Mobil 2T poolsünt on mineralist selle koha pealt parem, et tossab nati vähem. Mobilit müüb Olerex - mugav, eksole.
2T Castrol on küll väga hea olnud (nagu ütlesin, siis käib pehmema häälega).
Mingit saeõli või 2euri odavamat kui brändiõli, pole ma oma heasse tsiklisse valanud. Milleks riskida. Ja nagu ütlesin, siis mootor on ülihästi vastu pidanud. Kusjuures ma ei hellita. Nädalavahetusel tulime kolmekesi (laps korvis) Hiiumaalt maksimum kiirusega - edestasin google mapsi planeeritud reisi aega
Paar nädalat tagasi tegin pikema otsa, kus lasin 3h soologa praktiliselt põhjagaasiga (kiirus üle 110 km/h). Mootor talub seda kõike nagu kulda.
Segu teen mitte lahjema kui 1:45. Vahest 1:40. Oleneb ilmast ka. Üldjuhul näen sumpsi otste järgi, et sõidan pigem gramm liiga suure õlikogusega. Aga ma ei taha riskida. Las veits tossab.
NB! Oluline on, et veendud, et õli on korralikult segunenud. Kindlaim on valada enamus õli enne ja siis bensupüstoliga segada läbi.
Käigukasti on tsiklile mõeldud 10W40 väga hea. Siin pole mingit kahtlust. Kindlasti on ka teisi viskoossusi, millega on hea sõita aga ma kasutan lihtsalt sedasama Castroli 10W40 õli, mida ma ka oma Jaapani rattasse valan.
Kasti puhul on tähtis, et õli oleks. Seguõli kvaliteet on see, mis mootori kestvust määrab. Kunagi kardispordis testisime 2T õlisid. Üks hea õli erineb teisest nii palju, et kolvi välba vahe oli peaaegu kahekordne.
Vanade 2T rataste üks parimaid abimehi igapäeva rattaks saamisel on VAPE ![]()
Jõudu.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.