Motorola saatajatele sobivad kõrvaklapid?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Tonis
Kontakt:

Motorola saatajatele sobivad kõrvaklapid?

Lugemata postitus Postitas Tonis »

Kuna siklitevaheliseks suhtlemiseks mõeldud raadiojaamad ilmselt varustuse hulka kuuluvad siis mõtlesin uurida millised kõrvaklapid (pahatihti ikka koos mikkriga) sobivad motorola saatjatele?
Milline pulkpistik seal täpselt on?
Kas pleierei "nööpe" kah järsku kasutada saaks? (mul ei ole vaja mikkrit)
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

kas sul need motorola jaamad on olemas?

Motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com

Teema algataja
Tonis
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tonis »

ei ole ;) ... esialgu on see võõras vara veel.

Ilmselt sinna saab ikka panna seda nö 2,5mm pistikut.
Kõige odavam koos mikriga on vist 90.- :arrow: http://www.tehnoturg.ee/toode.php?id=f_b_y&toode=D90
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

Paldiski mnt 15 asub Tevalo, mis pakub spetsiaalset tsiklitele mõeldud raadioside peakomplekti (kuular, mikker, hunnik juhtmeid), hind alla 300 krooni. Samast kohast saab muretseda ka Alani raadiosaatjaid, kaks tükki komplektis hinnaga 1500 ja 1800 krooni.

Andyvana

Lugemata postitus Postitas Andyvana »

Mul see teema vaid mööda minnes üle vaadatud aga järgmiseks aastaks plaan mingi suhtlusvahend muretseda.
Kas kõigil saatjatel on ühe ratta peal suhtlemiseks vajalik vaid üks aparaat ja 2 komplekti klappe-mikreid?
Olenemata firmast peaks saatjad omavahel suhtlemiseks sobima ju-ikkagi kõigil 446MHz? Siis ei teki probleemi/vaikust kui lähed kellegagi reisima, kel erineva firma saatja.

Kui on mõni asjatundja/kogemustega kasutaja, siis võiks jagada neid.

Ette tänades, Andyvana

J30
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas J30 »

Ei saa vakka olla ja mainin, et Motopaks on vana saatjate ja klappide spetsialist - ära häbene oma tarkust jagada
Tööriistad, auto LCD probleemid, xenon
http://www.harteron.ee

driff

Lugemata postitus Postitas driff »

Andyvana -kas kõigil saatjatel on ühe ratta peal suhtlemiseks vajalik vaid üks aparaat ja 2 komplekti klappe-mikreid?
Olenemata firmast peaks saatjad omavahel suhtlemiseks sobima ju-ikkagi kõigil 446MHz? Siis ei teki probleemi/vaikust kui lähed kellegagi reisima, kel erineva firma saatja.

minu teada kõigile saatajatele ei saa isegi kahte peakomplekti panna - ainult vähetel on see võimalus, kus raadiosaatja ise toimib ka sõtija-tagaistuja intercomina
(see näiteks http://www.motopood.ee/pood/product_inf ... cts_id=498 )
Tavaliselt ainult 1peakomplekt per saatja

Aga üldiselt jah, Eestis vist ratturitel kasutusel 3kanal ja ma ei mäleta enam milline alamkanal(kui see õige väljend oli)

driff
Kasutaja avatar

Karupoeg puhh

Lugemata postitus Postitas Karupoeg puhh »

Oleks ka plaan järgmine aasta mingid saatjad osta, aga millised neist on parimad. Kuidas töötab VOX funktsioon, sõites? Kui keegi omab raadiosaatjaid siis võiks rääkida oma kogemustest.
Kasutaja avatar

puhh
Kontakt:

Kui keegi või kellegi sõber või tuttav juhtub minema Andorrasse, siis seal peaks olema võimalik saada suht hea hinnaga raadiosaatjaid. Isiklik kogemus oli ühe Motorolla saatajaga, millel laadijad ja muud vidinad kaasas. Ilma tingimiseta lasi müüja laksust hinna pea poole odavamaks, aga häbi tunnistada Andorrasse see saatja jäigi :oops: :oops: :wack: . Nüüd kahetsen nii ,et mine või tagasi. :wack: :wack:
Kasutaja avatar

Aatomik
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aatomik »

Kas keegi oskab öelda mida need raadiojaamade alakanalid või kodeeringud või mis need ongi tähendavad? Mul jaamad kus ainult 8 kanalit ja ei mingeid alakanaleid. Sain aru, et side käib tsiklimeeste vahel põhiliselt 3. kanalil. Kui mul 3. kanal peal, kas ma siis kuulen või ei mis teistel öelda on?
Pilt

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

Kanal on tinglik nimetus. Politsei jaamadel kolmas kanal oli vanasti linna korrapidaja ja tuletõrjujatel oli kolmas kanal Harju maakonna keskus. Seega: oluline on ikka kanali sagedus. Kellegi jaamas on 446MHz kolmas kanal, kellegil 12. Skanneerivatel jaamadel veel kurat teab mis kanal. Leidke oma jaamades üles õige sagedus ja jaama tootja firmast sõltumata saab samal sagedusel olijatega vestelda. Kui teil jaam ei näita sagedusi, siis minge kasvõi teleka remondi töökotta ja sealsed tegelased mõõdavad sagedused ära ning kui neid ilusti paluda, kirjutavad ka paberilipaka peale, mis kanal mis sagedusega töötab. Vajadusel saab jaama ka uued sagedused sisse programmeerida (ilmselt seda teleka remondi töökojas ei tehta). Vanematel jaamadel (selliseid vist enam elus ei ole) olid sagedused kivikeste peal, ja neid prograda ei saa.
Kui keegi tahab jaama prograda, siis on mõistlik otsida selliseid ettevõtteid, kus on raadio side ja omad raadioside tehnikud (näiteks Tallinna lennujaam). Enamjaolt on sellised tehnikud ka fanaatikud ning neil kõik vajalik olemas. Või siis sebivad. Fanaatikud (omast kogemusest rääkides) reeglina ei taha ka tehtud pisitöökese eest erilist meelehead. Mõnele piisab, kui lubada korraks ratta selga istuda, millel mootor töötab.

ennut

Lugemata postitus Postitas ennut »

Olen kasutand Kenwoodi omi aga mitte sõidu ajal.
Kõrvaklapp on nagu pleieril, juhtmel on mikrofon ja ots on kahe pulgaga

driff

Lugemata postitus Postitas driff »

Aatomik kirjutas:
Kas keegi oskab öelda mida need raadiojaamade alakanalid või kodeeringud või mis need ongi tähendavad? Mul jaamad kus ainult 8 kanalit ja ei mingeid alakanaleid. Sain aru, et side käib tsiklimeeste vahel põhiliselt 3. kanalil. Kui mul 3. kanal peal, kas ma siis kuulen või ei mis teistel öelda on?
tsiteerin yht vana kala motonduses - küsimuse kohta, mis sagedust Eestis mootorratturid peamiselt kasutavad:
---
Mitmedki inimesed kuulavad PMR kanalit 3: 446,03125 MHz / CTCSS 13. Põhjuseks hea
kokkusobivus eri marki saatjate vahel ja vähene raadioliiklus kanalil.
---

Ehk siis need "alamkanalid" (CTCSS) peaksid ikke saatjal olema - muidu vöib juhtuda, et jääb osade meeste jutust ilma :(

driff

Külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

ise soetasin omale äsja T5950, olen rahul :)

Pilt
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Anonymous kirjutas:

Pilt
köhköh.. päris seksikad näevad välja :D
Ma igastahes ennem ei osta kui mingi brand selge, mis parim ja mis töötab... (mis töötaks, nii, et kõigiga saab suhelda)

Külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

madone kirjutas:
Anonymous kirjutas:

Pilt
köhköh.. päris seksikad näevad välja :D
Ma igastahes ennem ei osta kui mingi brand selge, mis parim ja mis töötab... (mis töötaks, nii, et kõigiga saab suhelda)
no, nendel on 22 kanalit+99 lisakanalit, punane taustavalgustus, vibra, helinad jne :lol:
Kasutaja avatar

VW

Lugemata postitus Postitas VW »

10km on max vahemaa 8)
Kasutaja avatar

puhh
Kontakt:

Ehk keegi annab muud infi ka, peale tema ilusa välimuse kirjeldamise, näiteks, kust ostetud, mis hind, tehnilised parameetrid jne.
:?: :idea:
Kasutaja avatar

VW

Lugemata postitus Postitas VW »

Ostetud USA'st

INFO:

Size: 6.6(h)x 2.36(w)x 1.34(d) inches
weight: 0.33 pounds
Display: Backlit
Features: Keypad Lock, Battery Meter Indicator with Audible Low Battery Alert, VibraCall alert
Channels: 7 GMRS (General Mobile Radio Service)/FRS (Family Radio Service) 1 Watt Channels, 7 FRS 1/2 Watt Channels, 8 GMRS 2 Watt Channels
NOAA Weather Channels: Yes
Audio Accessory Connector (Single Pin): Yes
Manual Advance (Scan): Yes
Nuisance Delete (Scan): Yes
Priority Scan: Yes
QT Noise Filter: Yes
VOX Capable - talk hands free with or without an accessory: Yes
Removable Swivel Belt Clip: Yes
Transmit LED: Yes
Time Out Timer: Yes
Talk Confirmation Tone (like saying "over" or "roger"): Yes
10 Audible Call Alerts: Yes
1W Transmit Power: Yes
99 Interference Eliminator Codes : Yes

PDF: http://www.amazon.com/exec/obidos/redir ... end-uid=no

reimo

Motorola T5950

Lugemata postitus Postitas reimo »

niipalju nendest jaaamadest, et nende kasutamine on EU`s keelatud, soovitan soojalt kasutada PMR446 jaamu, minu teadmiste kohaselt pakub täiesti ok tsikli audio varustust http://www.motomarket.ee/Pages/Main/Autocom.htm

zzrider

Lugemata postitus Postitas zzrider »

Sorry, et teemast pisut välja, kuid veidi arusaamatuks jääb, mismoodi on võimalik "kõne kuuldavus kuni 240 km/h"..
Kasutan Bieffe20 kiivrit, ja 110...120 km/h pealt on tuulekohin üsna selline, et sinna vahele enam mussi või kellegi kõnet küll ei mahu paisata.
Aga asjad iseenesest on lahedad. Tekkis isegi väike huvi..
Kasutaja avatar

Alex
Tsikkel: Punane Roller
Tänanud: 20 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Alex »

niih...aeg on edasi läinud ja tänaseks olen soetanud kaks Cobra saatjat(725)ja kaks peakomplekti.Väiksematel kiirustel kuuldavusega probleeme pole.
Ilusa ja punase rolleri omanik...sain kah lammaste seast huntide sekka :D
Müüa 2006 V-strom, üks omanik, kallilt.
Kasutaja avatar

Aatomik
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aatomik »

Kui siin juba kuuldavusest suurematel kiirustel on juttu siis küsiksin, et kas keegi on proovinud kasutada samaaegselt saatjatega kõrvatroppe?
Ise kasutan vähegi pikemate sõitude puhul kõrvatroppe aga pole neid koos saatjaga proovinud.
Kõrvatropid võtavad just selle tuulevihina ära aga kõnesageduse peaksid läbi laskma.

EDIT: kirjavead parandatud :oops:
Viimati muutis Aatomik, 20 Okt 2004, 21:09, muudetud 2 korda kokku.
Pilt
Kasutaja avatar

puhh
Kontakt:

kõrvatroppidega koos ei ole küll proovinud, kuid ilma u 100...120 on kuuldavus enam-vähem olnud, raadio ja plaadimängija on kostnud normaalselt ka kiirusel 140. Kasutusel kahe kõrvaklapiga komplekt (mingi Alani intercom ta oli)
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Kuuldavusest rääkides siis paraku tuleb kuuldavuse ja seadmete hinna vahele suur ja rasvane võrdusmärk panna. Kõik need 1000.- EEK/paar saatjad ja 300.- EEK (ühe) kõrvaklapid on täpselt sellised et "a kuidas on võimalik et kuuldavus kuni 240km/h ?!?!?!?!". Ei hakka siin hindasid ja brande reklaamima, kel huvi saab selle info müüjate käest.
Lihtsalt ostu tehes arvestage et saate seda mille eest maksate. Iseenesest töötavad nad ju kõik...

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

Motomarket
Kaupmees
Tänatud: 42 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Motomarket »

Kooslus Autocom side + 3M kõrvatropid töötavad ideaalselt kuni 200 km/h - korduvalt kiirteedel proovitud. Kuni 100 km/h ei ole kuuldavuse kvaliteedil vahet näiteks mobiiliga rääkimisel. Eeldus on muidugi ka korraliku kiivri olemasolu ja seadmete eelnev KORRALIK häälestus. Odava otsa kiivritele ei julgeks väga kõrgeid nõudeid seada, samad sõnad ka sideseadmete kohta.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”