Rumalad küsimused 2

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7219
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1877 korda
Tänatud: 521 korda

Re: Rumalad küsimused 2

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

ranel kirjutas:
urmas66 kirjutas:

Mina õppisin kunagi ammu sõitma Moskvas ja esimene õpetus oli,et kui midagi teed,siis tee seda kindlalt ja tee asi kohe ära.Kui alustasid reastumist siis Anna minna ja ole endas kindel.

Eelmine nädal sai Moskvas sõidetud autoga linnas ja pole küll kogemus, mida soovitaks kellegile. Kohapeal põhimõtteliselt autoga ei liikunud ja vaid metrooga. Peterburg on üliviisakas koht Moskva kõrval. Täiesti mõttetu tuututamine ja reaalselt tehakse Moskvas 10cm vahega reastumisi. Lisaks mõttetud reavahetused, kus keeniused arvavad, et nii saab kiiremini liikluses edasi, kui üritavad trügida. Suunda näitavad vähesed. Korra tundus, et mult üritati välja meelitada liikluses ka väike riivamine, aga sain viimasel hetkel eest ära tõmmata ning reastusin teise ette olematu vahega. Teine asi Moskvas, iga jumala tänavanurk on täis inimesi, kes üritavad raha välja skeemitada.

Ranel aasta oli siis 1986-88.Tollane ja praegune olukord ei ole võrreldavad.Aga võrreldes Tallinnaga oli ka siis tegu ikkagi suurlinnaga.Olid ummikud ja 7-8 realised tänavad(ühes suunas) jne.Piiteris olid sel ajal tänavad nii pekkis,et peale kesklinna suuremate tänavate oli seal liikumine suht aeglane.Moskvas oli(Sadovoje,Kutuzovski,Leningradski jne) suurematel tänavatel vasak rida kiirusega 80 eraldatud mõlemalt poolt topelt pideva joonega ja enamuse suurte tänavate vasakute ridade vahel,tee keskel oli veel tühi rida,teatud numbritega autoga võis seal ka lennata.Meil oli ka väeosas üks selline V8 Volga .....MM3 ehk siseministeeriumi allasutuse numbriga.Käisime sellega öösel taksot sõitmas.
Pärast koju tulles oli Tallinnas liiklus tihedus olematu.Aga see paar aastat seal igasugu autodega UAZikust ZIL131-ni +vahel ka haagis 9m ,oli vaieldamatult väga kõva kool ja ilmselt selle kooli tulemusel pole mul siiani üheski suurlinnas sõites mingitki kõhedust,pigem kohe selline hea tunne on kui on palju ridasid ja kiire liiklus.Meil kahjuks kõik vastupidi kitsad tänavad,olematu kiirus,enamuses uimased juhid, ainult autosid on vahel kohati palju.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Mine “Ajaviiteks...”