Nõuanded, seina soojustamiseks.
-
urmas66
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2011 korda
- Tänatud: 598 korda
Re: Nõuanded, seina soojustamiseks.
Kui ruumi seinad on seestpoolt näiteks lateks värviga värvitud,siis on seestpoolt niiskustõke juba olemas,sest lateks on iseenesest mitte niiskust läbi laskva struktuuriga.
Niiskus seina sees tekib temperatuuri kõikumiste ja külmumispunkti kaugusega välisseina pinnast.Kui külmumispunkt on seinakonstruktsioonis,mis üsna tihti juhtub seestpoolt soojustamisega,siis on niiskus temperatuuri tõustes seinas garanteeritud.Olenemata sellest et on nii soojustus,niiskustõke kui ka tuuletõke jne.
Ehk,siis õige on alati soojustada ainult väljastpoolt,et hoida külmumispunkt seinakonstruktsioonist väljaspool(külmumispunkt isolatsiooni materjali sees oleks ideaalne).Kui paks soojustus ja kuidas paigaldada on alati individuaalne teema ja sõltub konkreetsest seinast.
Üks asi mida kindlasti pole mingit mõtet paigaldada on see roheline tuuletõkke plaat,eriti kui veel seina paksuses kitsas.Sama töö teeb ära tavaline ehitus paber või soovitavalt kallim ühtepidi hingav paber.
Minul on maja soojustatud kahe kivi rea(aeroc ja tellis) vahelt 100mm kõva kivivillaga,mis kaetud Dupont Tyvek tuuletõkkega.Vahed on kinniteibitud samast metrjalist teibiga.Väidetavalt küll 350mm aeroc ei vaja soojustamist ,kuid mina panin ja ega ta seal leiba ei küsi.
Eelpool mainitud jutt akendest on muidugi õige,aga iga protsent,mida suudad seinas sooja sees hoida on ikkagi ka küttekulu puhul oluline.Mul on 2,5-3+m laiused maani aknad,mida on pea pool seintest,aga küttekulud on igati madalad.Minu maja kogu energia kulu(olme elekter seal sees) on 0,9-1,1€ ruutmeetrikohta külmal talvel,aga tavaliselt(viimastel aastatel) on see kuskil 40-60senti ruutmeetri kohta.
Ma olen Paroci toodete logistikaga olnud seotud 95-st aastast ja lasin oma majale ka arvutused teha Paroci inseneril, vastavalt soome normidele ja olen endale need asjad ikka väga selgeks teinud.Ma olen isiklikult käinud kõigis soome tehastes ja näinud kuidas midagi tehakse ja olen ka katseid näinud.
Täna tegelen tööga seotult ka meie kinnisvara arenduses jõudumööda ja need numbrid mida ma soojustuse paksuseks võrdluses eri materjalide vahel enne välja käisin on ka päriselt nii.Ja kõik projekteerijad kasutavad just tootjate andmeid majadele soojustuse projekteerimisel,mitte ei uuri TTÜ või mõne muu ülikooli teadlaste artikleid.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.