Nõuanded, seina soojustamiseks.
-
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 298 korda
- Tänatud: 234 korda
Re: Nõuanded, seina soojustamiseks.
urmas66 kirjutas:Mul pole teemasse tõesti midagi lisada
Tegin täna konstruktoriga pika arutelu (olime just selles faasis, et välisseina soojustus tuli paika panna). Urmase info oli minu hinnangul lihtsalt aegunud ja natuke ka ülepaisutatud. Konstruktori sõnul seisneb üldine arusaam sellest, et peno saab sama tulemuse tarbeks olla õhem, kui vill, selles et vanasti see oligi nii. Väidetavalt on villad aastate jooksul kõvasti arenenud.
xin kirjutas:Soov on seina külmapunkt kandevkonstruktioonist natuke välja poole viia, lootes, et soojapidavus selle arvelt paraneb. Hetkel jääb mulje, et mul pole vahet mida ma sinna topin. Ma pole kindel, et kui asendan tuuletõke SPU'ga, kas on ikka hea mõte või mitte, seoses niiskuse liikummisega jms.
Kindlasti on oht, et SPU sinna peale pannes rikud niigi poolikult ehitatud lahenduse päris ära. Kui siiani niiskus kondenseerus seina sisse ja hingas sealt jõudumööda välja, siis pärast SPU lisamist ei saa ta sealt enam üldse välja...
Iseenesest on ju lihtne ja soodne karkassmaja nii ehitatud, et soojustus on kandevkonstruktsiooni vahel ja seega loomulikult ka nullpunkt. Et miks sa teda kindlasti välja tahad saada?
Kas loogilisem ei oleks üritada olemasolevat lahendust uuesti ja paremini teha? Saan aru, et soov on toimetada ainult väljaspool ja toas kipsi mitte lahti kiskuda? Kuna aurutõket ei ole, siis on kogu olukord üsna keeruline ja minu arvates oleks õigem siiski konstruktor kaasata.
Kui foorumist tarkust otsima tulid, siis anname täie rauaga ja targutame, eksole. Minu arvates peaksid lähtuma kahest põhimõttest:
1.Lõpptulemus peaks olema selline, et kihid on valitud seest poolt väljapoole nii, et niiskus hingab soojustusest välja - sisuliselt auru mitteläbilaskvast rohkem läbilaskvani k.a. vertikaalselt toimivad tuulutusvahed õiges kohas (s.h. on oluline muidugi ka see, et liiga palju niiskust ei tohiks eluruumidest soojustusse üldse sattuda - kuid sinu olukorras on seda juba väga keeruline korraldada - aurutõket pole ju paigaldatud...).
- Ehitamise kuluks ei tohiks pidada ainult ehitusmaterjali jmt. Projekteerimine on täiesti normaalne ehitamise osa. Ma ei ütle, et eramaja jaoks on vaja tööprojekti, kus naelte samm ära näidatud. Ma mõtlen lihtsalt, et üks konsultatsioon, mis lõpeb konstruktsioonijoonisega ei maksa kogu projekti mahtu vaadates kuigi palju. Otsi konstruktor, keda keegi julgeb soovitada ja kutsu ta külla.
Edu!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.