Nõuanded, seina soojustamiseks.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7200
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1859 korda
Tänatud: 517 korda

Re: Nõuanded, seina soojustamiseks.

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

morse kirjutas:
urmas66 kirjutas:

Mul pole teemasse tõesti midagi lisada

Tegin täna konstruktoriga pika arutelu (olime just selles faasis, et välisseina soojustus tuli paika panna). Urmase info oli minu hinnangul lihtsalt aegunud ja natuke ka ülepaisutatud. Konstruktori sõnul seisneb üldine arusaam sellest, et peno saab sama tulemuse tarbeks olla õhem, kui vill, selles et vanasti see oligi nii. Väidetavalt on villad aastate jooksul kõvasti arenenud.

Ma kirjutasin selge sõnaga,et PEHME VILL(kõigetavalisem plaat või rull vill) ja loomulikult mida kõvem vill seda suurem soojapidavus,aga raskem olemas olevas, selleks mitte mõeldud konstruktsioonis, paigaldada ja tuulekindlaks teha.Midagi ei ole aegunud vaid tuleb lugeda kogu tekst mõttega läbi.Pehme villaga saad väga hea tulemuse,kui seinas on ruumi.Soome normide järgi(meie standard natuke leebem vist oli 200mm) peab soojustuse paksus olema vähemalt 350mm.Sama tulemuse saab ka 100mm pressitud villaga,mis kaetud vastava tuuletõkkega.Ja veel õhema muu kinnise pooriga tootega.

Tuulekasti jääva seina soojustuse katmine ülevalt tuuletõkkega ei ole vajalik,kui soojustus on kõva pressitud vill ja ulatub seina peal kõrgemale kui lae konstruktsioon.Seda võib teha ,aga pole mingit vajadust sellega tegeleda.Kui on 350mm pehmet villa siis on mõistlik katta,sest pehmes villas on õhuliikuvus suur.
Lae peale üldiselt ei panda tuuletõket.Eriti ei ole soovitav seda teha puhutud villa peale,mis on hea ja mugav lae peal kasutada.Laes peaks olema villa all paber,mis teeb selle sama töö ära.Puhutud villa seest kuivab ka sinna sattunud vesi kiirelt ära,kui pole kaetud.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”