Nõuanded, seina soojustamiseks.
-
urmas66
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2014 korda
- Tänatud: 599 korda
Re: Nõuanded, seina soojustamiseks.
will111 kirjutas:Minumeelest kõige parem on ikka see kuidas "soome normide" järgi sunnitakse seal inimesi paigaldama soojustust paksusega vähemalt 350mm (seina)
![]()
![]()
pärast inspektor käib mõõtmes ka tollipulgaga, et noh kas sai ikka 350mm, kui tuleb 2 millimeetrit vähem siis tuleb maja maha lammutada või trahvi maksta. Et sellist kulda kirjutada tõsise näoga, no selle eest peaks juba auhindu jagama hakkama.
Ema mul ehitas soomes maja, just eelmine aasta sai valmis...saadan sind tema juurde "soome normide" konsultatsioonile äkki?
Urmas, millal saabub see moment kui sa enese lolliks tegemise lõpetad või mis peab selleks juhtuma? Kas nii vanad mehed tõesti enam põhimõtteliselt ei tunnista mitte kunagi oma eksimust ja lähevad oma tarkustega hauda välja. Kurb värk ausalt öeldes...aga vähemalt sinu väited on läinud nii absurdseks, et isegi võhikud ilmselt enam ei kahtle nende mittekehtivuses. Ja jumala eest, kui veel midagi ehitama peaksid kunagi siis ära seekord enne seina paigaldamist oma villapakke teerulliga võimalikult tihedaks sõida :S Ütleme nii, et seda võib teha, aga pole mingit vajadust sellega tegeleda
Loll on see kes omale valesti soojustatud maja saab.Sul pole reaalset praktilist kogemust ehituses ja ära aja oma diletantsusega teisi segadusse.Minul on täitsa ükstapuha,mis keegi asjatundmatu tegelane siin minust arvab.Minu jaoks ajad sa puru lolli juttu ja ei enamat.Sul ema on kindlasti ehitaja ja ladus ise omale soojustust seina.Nüüd tead sellega seoses sina ka kõike ehitusest.
Kõik tolerantsid mis konstruktsioonides on, pannakse paika projekti inseneri osas ja sellele vastavalt kinnitatakse ka projekt ära.Meil see harv nähe,kui eramajal keegi insneri osa ka tellib.kas nüüd uue ehitusseadusega see ka kehtestati ,tõesti ei tea,aga enne seda nõuet polnud.Mul jälle ainult ärihoonetega tegemist ja seal on need asjad ju enda poolt alati tellitud olnud. Nõuded meil ja soomes on erinevad. Soomes ei sunni keegi kedagi sellise paksusega seina tegema vaid kõik teevad seda hea meelega,sest omanik on see loll ,kes maksab pärast liiga suuri kütte arveid ,kui maja ei ole piisavalt soojustatud.
350 mm on umbes öeldud miinimum pehme kivi-või klaasvillaga soojustamisel puitkarkass eluhoonel.Täna kasutatakse ka ruumi säästlikumaid tooteid ja siis on soojustus on võimalik teha õhem.Samas pehme villaga,piisavalt paksu soojustusega, saad kõige parema mikrokliimaga maja,mis kestab ka aastaid.
Kui oled Tallinnas liikvel tule läbi minu juurest töölt.Meil just ehitus käib ja näitan sulle praktiliselt ära kuidas asjad käivad või võiks käia.Erinevaid seina kontsruktsiooni materjale on ka varsti kohapeal olemas,et sulle käega katsutavaks neid anda.
http://www.paroc.ee/lahendused-ja-toote ... iga-seinad
Loe see lehekülg läbi ja saad teada kui palju on vaja soojustust panna,et u väärtus saada alla 0,1-e ,mis ei ole tegelikult tänapäeval ka enam mingi piir.Täna loen mina heaks u väärtuseks 0,07 ja üle selle pole mõtet üldse midagi teha,aga sellisel juhul võib pehme villa soojustus olla seal 400-500mm juures.Samas enamus meil eestis viimase 15 aastaga ehitatud maju ei ole kaugeltki nii hea soojustusega.Hea kui u väärtus neil sinna 0,15-0,2 kanti jääb.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.