Hoiatus: odavam oksjoniratas võib kalliks maksma minna
Re: Hoiatus: odavam oksjoniratas võib kalliks maksma minna
Jube hea on lugeda targematest targemate finantsnõustajate ja -asjatundjate arvamust, et mis on tarbeese ning mis mitte, mida võib osta liisnguga ning mida kohe mitte kunagi ei tohiks liisinguga osta jne. Sama arutelu on korduvalt erinevatest teemadest läbi käinud ja on täpselt sama tark nagu teema - kas uus tsikkel on mõttekas või lauslollus ning kõige parem diil on ikkagi kasutatud. Samas ma pole seni aru saanud, et kuskohast kasutatud asjad siis tekivad, kui keegi uut ei ostagi
Finantsspetside analüüsist saan aru, et tsiklit liisida on lollus. Sama siis ka kaatrite ja muu kraamiga? Auto läheb ikka tarbeeseme alla või mitte? Kui läheb, siis kuskohast jookseb optimaalne piir varustuse osas? Elektriistmeid, elektrilist tagaluuki jne. pole ju otseselt vaja, saab ka ilma. Nendega on juba mitte tarbese? Aga kas suvilat tohib ka osta ainult juhul, kui vajalik kogus raha pangas vedeleb? Sest teine finantsist ütleb, et panka kogumine ja suvila raha korjamine on lauslollus, sest raha väärtus langeb ju ajas ja sa ei jõuagi seda kunagi kokku koguda. Kumba nüüd uskuda? Äkki saab ikkagi tarbeesemeks liigitada, siis nagu võib ju.
Mis ma öelda tahtsin on see, et need kõige "targemad" kes teavad täpselt kuidas mingi kodanik oma rahaga käituma peaks ja mida tohib liisinguga, laenuga, uuena, kasutatuna jne. osta, võivad oma arvamuse rulli keerata ja sisse istuda. Oli vist Reimpsil selline ütlus Nii palju kui on inimesi, nii palju on ka erinevaid arvamusi ja tõdesid. Ning ka minu praegune arvamus on sama tark või loll nagu nende "teadjate" omagi. A mõtlesin, et trollin ikka natuke enne sõitma minekut
Ahjaa, ma ostsin ka 4 aastat tagasi tutika tsikli ning liisinguga ka veel, seega käima. Kusjuures vajalik rahasumma oli kontol olemas ja oleks võinud selle ka kohe välja osta. Aga näed, topelt loll ju, uus ja liisinguga
. Ja ostsin ka Honda ning kuidagi ei meenu mingid piirangud, nagu läbisõit või miski muu ning jääkväärtus oli kah liisingperioodi lõppedes. Kuigi läbisõidupiirang võib ju isegi reaalne olla, on see ju ka autot liisides.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.