Huvitav, kauaks neid navisid on?

Kasutaja avatar

piiks
Postitusi: 1212
Liitunud: 18 Okt 2003, 23:52
Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
Asukoht: Kohatu küla, Märjamaa vald
Tänanud: 127 korda
Tänatud: 50 korda

Re: Huvitav, kauaks neid navisid on?

Lugemata postitus Postitas piiks »

Sai siis esimest korda tehtud pikem reis (15 päeva, 5200 km) ilma NAV'ta, ainult telefon lenksul ja noh kommentaar on lihtne: "s**t kuubis". Teisel päeval loobusin ja sõitsin vaikselt naise sabas, tal Garmin lenksu peal.

  • Üle viskas pidev lenksult maha kiskumine. NAV'i võtan ainult ööseks heal juhul maha. Aga telefon vaja ju käe ulatuses pidevalt hoida. Nii, kui kasvõi tankimise ajaks lenksule jätsin nii ka sinna kohe keegi helistas. Ja siis selle asemel, et peale tankimist edasi sõita helistad sina kõnesid tagasi vastamata numbritele. On küll see suht mugav RAM mount, aga ikkagi tüütu + veel toite juhtme toppimine*.
  • Suht segav faktor on sisse tulevad sms'd, FB chatid ja e-mailid. Tõmbavad tähelepanu kõrvale.
  • Sõidu ajal täiesti kasutamatu asi. Kõik nupud on nii kribud ekraanil, et isegi ilma kindata ei saa pihta sinna. Sama on ka loetavusega. Viimane Android läks nii kirbusitaks ära, et ma pean muidu ka juba vaikselt prillide peale mõtlema. Mis siis veel rappuva tee peal.
  • Eraldi NAV'i softiga ei taht telefoni risustada (väldin üldse sinna igast jama installimist). Waze on hea linnas ummikutest ja politseidest mööda saamiseks. Navigeerimiseks ta ikka ei kõlba. Ja google maps on super hea kõige üles otsimiseks ja kaardi vaatamiseks. Kui aga aadress leitud, siis ikka sisestad selle rõõmuga Garminisse.
  • Lisaks oli ka ikaldus vahel selle ekraani keeramisega. Telefon ise ju ainult portrait ja kui siis waze ette tuli, siis ta vahel ka nii jäi.
  • Andmeside on veel eraldi teema. Piiri peal katkes paar korda ära ja kogust muusika, vaja restart teha. Kolmandates riikides keerasin üldse andmeside kinni. Käib sealt ikka liiga palju muidu läbi. Kui lahti on, siis hakkad ju muuks ka kasutama.

EDIT: 1 oluline asi ununes. Mingil põhjusel ei tule telefonist hääljuhised kõrva, kui Cardol sõitjate vaheline sidekanal püsti on. Tuleb ainult see tilu-lilu, kui telefon on rääkimise lõpetanud ja "toru hargile paneb". Garminiga töötas 5+ ja muud telefoni asjad nagu helin ja kõne tulevad ka hästi läbi (prioriteedid on õigesti pandud).

Kokkuvõtteks: Annan telefoni lapsele (tal ekraan katki ja ma hetkel valisin sellise, mis sobiks ka lenksule toppida) ja ostan telefoni helistamiseks ja NAV'i navigeerimiseks :D

Ja maitse üle vaidlema ei hakka! :P

  • Mitmendal korral läheb (micro)USB õigetpidi? Kolmandal. Esimene kord on valet pidi, teine kord on ka valet pidi ja kolmas on reeglina alles õiget pidi.
Viimati muutis piiks, 22 Aug 2017, 10:49, muudetud 1 kord kokku.
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”